Колишній моряк із Нідерландів переїхав на Рівненщину та зайнявся сільським господарством

event 17:20 Понеділок 16 Серпня 2021 Суспільство

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Нідерландець Генрі Біренс колишній моряк. Раніше він ходив у рейси на великих суднах та за його словами, заробив достатньо грошей, щоб не працювати взагалі. 

Проте, чоловік захотів спробувати щось нове та інвестував власні гроші у створення ферми в Україні. Разом із дружиною та донькою переїхав у село Яловичі на Рівненщині. Тут вони стали успішними фермерами, а їхня дочка вже планує стати агрономом.

Коментар: Чудовий доказ того, що українське село може бути прибутковим. Працюємо над тим, щоб подібних прикладів було більше, а мале і середнє фермерство розвивалося“, – написав Дмитро Соломчук.

Фермер розповів, що нині він вирощує майже 20 сортів картоплі. Серед його замовників – фермери та виробники чипсів. Займатися господарством йому допомагає дружина Любов, з якою він познайомився в Нідерландах 20 років тому. 

До того ж Генрі радить українцям не поспішати продавати свою землю після відкриття ринку землі, а здавати її в оренду.

Читайте також: Укрзалізниця закупить 100 нових пасажирських вагонів

Чоловік вважає, що держава повинна підтримати малих фермерів вигідними кредитами. Він впевнений, що якби банки видавали фермерам кредити мінімум на 5 років і під невеликі відсотки, наприклад, 4-5-6%, то це було б справжнім успіхом.

Генрі Біренс зауважив, що в Голландії набагато менше можливостей для малих фермерів. За його словами все, що він зробив в Україні, неможливо було б зробити у Нідерландах. Бо там потрібно мати великі гроші, щоб розпочати власну справу.

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward