Коли в Україні ухвалять закон про референдум – відповідь Разумкова

event 20:27 Середа 14 Жовтня 2020 ПОЛІТИКА

Народні депутати можуть ухвалити законопроєкт про загальнонаціональний референдум вже в листопаді. Зараз триває підготовка цього законопроєкту до другого читання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час брифінгу. 

Коментар: “Він є одним із пріоритетних. Щойно він буде готовий, будемо розглядати”, — додав Разумков.

А що зараз з законом про референдум?

Поки його немає. Ще влітку цього року Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про референдум. Згідно з ним, на референдум можна виносити питання змін до Конституції, змін території України (проте не про порушення територіальної цілісності), питання втрати чинності законів чи їх положень та питання загальнодержавного значення. Наразі законопроєкт чекає на друге читання.

А поки закону немає, президент Володимир Зеленський анонсував проведення всенародного опитування у день місцевих виборів, 25 жовтня. Українцям запропонують дати відповідь на п’ять запитань.

Коментар: 25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п’ять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали. П’ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку“, — сказав Зеленський у відеозверненні до українців.

Навздогін відеозверненню Зеленського на сайті президента з’явилося роз’яснення, у якому зазначено, що йдеться не про референдум і що жодних юридичних наслідків опитування не матиме.

Запитання, які винесуть на всеукраїнське опитування, озвучать найближчим часом: кожного дня по одному запитанню. Перше Зеленський оголосив сьогодні й звучить воно так: Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Зеленський озвучив перше питання із всенародного опитування 25 жовтня (відео)

Останні новини
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward