Художниця з чоловіком безкоштовно розмальовують місто на Донеччині (фото)

event 13:06 Середа 17 Червня 2020 ПОДІЇ

Художниця Марія Вишедська вже декілька років безкоштовно розмальовує місто Бахмут, що на Донеччині. Її картини можна побачити на фасадах будинків та вітринах магазинів. Крім цього, творчість дівчини оцінили закордоном. Зокрема, чимало замовників з США навіть звернулися до художниці і замовили її роботи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На своїх роботах у Бахмуті художниця залишає підпис “Маша малює”. За ним дівчину знає вже багато містян. Також Марія безкоштовно навчає малювати дітей і дорослих.

Ідею, що на творчості можна і заробляти, художниці подав її чоловік Ростислав. Попри те, що він системний адміністратор, чоловік знаходить час бути її менеджером та підтримувати.

Перших клієнтів Маша знайшла дуже швидко, потім пішли замовлення на ілюстрації до казок та навіть до дизайнерського одягу.

Творчість художниці оцінили навіть за океаном – в Атланті. Після того, як вона створила серію малюнків для листівок, до неї почали звертатися й інші замовники з США.

Дівчина відзначила, що наразі їй дещо працювати саме з замовниками, тому вона намагається працювати не з замовниками,а партнерами. Тобто, робити з кимось спільні проекти.

Коментар: “Коли ти замовник – завжди щось не влаштовує у таких відносинах. Мене не влаштовують правки. Замовника не влаштовує результат, який він бачить. Йому треба, щоб з ним радились”, – пояснила Марія. 

І додала, що коли це партнерство, то в кожного є своя відповідальність, тоді є більш здорова робоча атмосфера.

Марія зазначила, що дивиться дуже багато фотографій, часто сидить на Pinterest. 

Коментар: “Ти пропускаєш через себе багато візуальної інформації, і щось осідає. Так можна щось перетворити на власний продукт”, – зауважила художниця.

Також дівчину надихає навіть саме життя. Художниця навіть створила серію коміксів про життя зі своїм чоловіком.

Крім цього, Марія зауважила, що навіть стрічка фейсбуку чи інстаграму може надихати.

Коментар: “У мене є серія потретів, які я створюю за фотографіями людей, які бачу у свій стрічці на фейсбуці”, – розповіла вона.

#не_фреска_конечно #малыш_тимошкаРеакция моего строгого зрителя, который сказал про мурал на Горбатова 30, зря ты это тетя Маша. Кажется эта работа ему понравилась)

Опубликовано Masha Vyshedsky Понедельник, 15 июня 2020 г.

Дівчина також розмальовує різні місця в рідному Бахмуті. Зокрема, вона повідомила, що саме зараз працює над проектом з висвітлення медичної реформи, який фінасується агентством США з міжнародного розвитку.

Мовиться про серію муралів у лікарнях міста. З них декілька – в дитячій лікарні та центральній амбулаторії. Вже 16 червня художниця презентувала перший мурал в лікарні для дітей.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Українські архітектори створили переносні офіси (фото) 

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward