Хто повинен закупляти маски в школи – відповідь омбудсмена

event 15:37 Середа 09 Вересня 2020 ПОДІЇ

Учні вже провчилися перший тиждень у школі. І через пандемію, для деяких закладів освіти це стало справжнім випробуванням. Зокрема, вчителі та батьки учнів стикнулися з певними труднощами щодо навчання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Освітній омбудсмен Сергій Горбачов дав відповіді на найпоширеніші питання щодо навчання в умовах пандемії. Найбільша проблема, з якою стикнулися школи в період карантину, пов’язана з нерозумінням, як правильно організувати навчальний процес. Нижче читайте основні питання, з якими зверталися до освітнього омбудсмена.

Хто має закупляти маски в школу дітям

Батьки постійно звертаються з питаннями, хто має закуповувати дітям маски до школи. На це Горбачов запевнив, що все, що стосується приміщення, обладнання та вчителів – забезпечує місцева рада.

Але те, що стосується персонального користування дітьми (портфель, олівці, ручки, маски), це мають купляти батьки. Натомість заклади освіти здебільшого забезпечені антисептиками, миючими засобами, масками тощо.

Що робити, якщо в учня виявили коронавірус

На це питання освітній омбудсмен відповів, що у випадку, якщо учень заразиться коронавірусом, то весь клас має піти на двотижневу самоізоляцію. Оскільки діти контактували з хворим.

Коментар:Якщо виявлено факт зараження серед учнів чи вчителів, то Держпродспоживслужба зобов’язана про це повідомити адміністрацію школи. І на карантин піде увесь клас. Наразі у школах намагаються створити закриті групи та обмежити контакти, аби підвищити рівень безпеки“, – додав Горбачов.

Про тестування вчителів, які мають підозру на COVID-19

Освітній омбудсмен запевнив, що школам наразі не зовсім зрозуміло, як і за чиї кошти робити тест на коронавірус вчителям, якщо підозра на інфікування. 

Коментар:Це не прописано, тобто нема обов’язку робити тест… Але було б правильно проводити тестування за державний кошт“, – заявив Сергій Горбачов.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: У МОЗ анонсували ймовірність запровадження жорсткого карантину

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward