Хто найбільше заробить на розпродажах в Чорну п’ятницю

event 11:56 П’ятниця 27 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

27 листопада в усьому світі пройдуть масові розпродажі – Чорна п’ятниця. Традиція влаштовувати їх в останню п’ятницю листопада прийшла зі США.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В Україні магазини проводять Чорну п’ятницю з 2013-го.

Коментар: Цьогоріч через пандемію формат чорної п’ятниці зміниться. На стрімкий стрибок продажів можуть розраховувати більше продавці інтернет-магазинів. Утім, частка онлайн-покупок зростала упродовж всього року. Перший сплеск був у квітні. Весь останній тиждень бачили приріст 20-30 відсотків. Чорна п’ятниця має підняти ці показники втричі“, – розповів Максим Біляк, СЕО ecommerce-платформи HUBBER.

За його словами, українці починають витрачати більше грошей, починаючи з чорної п’ятниці, і триває це до Нового року.

Коментар:Середня знижка в період чорної п’ятниці буде в межах 25-30 відсотків. Це реальна знижка, коли не йде обман з боку продавця. Вона залежатиме від товарної категорії. Якщо беремо велику побутову техніку, то знижка 7 відсотків – хороший показник. Товари більш імпульсного попиту та залишки торішніх завозів продаватимуть на 50-70 відсотків дешевше“, – підкреслює експерт.

Прогнозує, що цьогоріч на розпродажах зможуть непогано заробити продавці побутової техніки, електроніки. Також зріс попит на спортивний інвентар.

Коментар:Краще стало продаватися все, що стосується спорту в домашніх умовах: гімнастичні килимки, гантелі, гирі, спортивний одяг, кросівки. Також непогані показники мають дитячі товари для розвитку – пазли, настільні ігри, конструктори, розмальовки. Невеликий зріст у сегменті зоотоварів. Також вже почали продаватися новорічні товари, ялинки, гірлянди, іграшки. Раніше, ніж торік“, – розказав Максим Біляк.

Однак, коронакриза позначилася на купівельній спроможності українців. Люди намагаються економити.

Коментар:Раніше було більше продажів речей преміальних брендів. Тепер люди обирають більш демократичних, дешевших виробників. Це в усіх категоріях без винятку“, – поділився експерт.

Він наголосив, що зменшився середній чек на одну покупку.

Коментар:Люди полюють за знижками, витрачають менше грошей. Але фіксуємо зростання частоти покупок. Річ у тому, що зменшився середній чек покупця. Раніше людина за один раз купувала багато, на велику суму. Тепер вичікують більшу знижку, купують менше, але частіше“, – сказав Максим Біляк.

Якщо в Україні знову запровадять жорсткий локдаун, частка онлайн-продажів зросте вдвічі, прогнозує експерт.

Коментар:Коли ввели карантин вихідного дня, інтернет-продажі зросли на 20-27 відсотків. З квітня люди звикли до онлайн-шопінгу і впевненіше роблять замовлення“, – підсумував Максим Біляк.

Джерело: сайт Gazeta.ua

Читайте також: Речовий ринок у Рівному буде працювати у понеділок — торговці

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward