НОВИНИ

Хто є найбагатшим викладачем світу та як йому вдалося заробити мільярди доларів

Девід Черітон вважається найбагатшим педагогом світу. Він здається простим викладачем в Стенфорді, але насправді Девід у вільний час займається інвестиціями в стартапи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Цікаво, що саме він у далекому 1998 році позичив 100 тисяч доларів на стартап під назвою Google. Згодом Девід заробив на цьому понад 3 мільярди.

Водночас Forbes у 2019 році оцінив його капітал в 5,9 мільярда доларів.

Звідки Девід Черітон взяв 100 тисяч доларів для позики? Виявляється, що чоловік вкладав власні гроші у стартапи вже не вперше. Так, викладаючи в Стенфорді, він якось прийняв пропозицію свого колишнього аспіранта Енді Бехтольшайма і вони спільно заснували компанію Granite System, яка спеціалізувалася на розробці рішень для мереж Ethernet. Вже через рік вони продали її за 220 мільйонів доларів.

А у 2001 році вони запустили компанію Kealia, яка займалася проектуванням мережевого обладнання. Але її теж викупили у 2004 році за 120 мільйонів. Проте головною інвестицію вважається вкладення саме в Google.

Додамо, що зараз Черітону 69 років. Він як і раніше викладає, живе вкрай скромно та не любить публічність. Чоловік живе в невеликому будинку в Пало-Альто і при цьому витрачає величезні суми на благодійність. Вчитель досі захоплюється інвестиціями в стартапи.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Google позбавить смартфони Pixel фірмової фішки

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Що станеться з організмом, якщо ви будете щовечора їсти цибулю

Ріпчаста цибуля — один із найпопулярніших овочів. Ми потроху додаємо її до різних страв —…

4 години ago

Запорізька АЕС знову на порозі блекауту – Енергоатом

Сьогодні, 23 травня, Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС), яка перебуває під російською окупацією, вчергове втратила підключення…

5 години ago

Кому цікаві пропозиції, а кому – проблеми: Гороскоп на 24 травня

Астрологи підготували гороскоп на 24 травня для усіх знаків Зодіаку. Що вас очікує в четвер,…

6 години ago

Нацбанк введе обмеження на банківські перекази: до 30 операцій на місяць

Національний банк України (НБУ) запровадить обмеження на переказ коштів з карти на карту 30 операціями…

7 години ago

У Раді підтвердили, що збираються підвищувати податки для українців

Щоб знайти додаткові джерела фінансування армії, влада змушена буде підвищити основні податки, у тому числі…

7 години ago

“Бронь від мобілізації треба розігрувати у лотерею” — Гетманцев

Голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев висловив пропозицію щодо бронювання від мобілізації, пропонуючи…

7 години ago