НОВИНИ

Хризантеми в горщиках: як виростити пишні квіти з насіння та живців

Важко знайти більш витривалу квітку, ніж хризантема. Вона здатна витримувати суворі осінні заморозки, а з вирощуванням хризантеми впорається навіть недосвідчена садівниця, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Хризантеми можна вирощувати двома способами: із живців та з насіння. Обидва способи мають свої нюанси. 

Хризантеми в горщиках – як вирощувати

Передусім, садівників цікавить, коли сіяти насіння хризантеми на розсаду. Оскільки вона цвіте восени і взимку, найкраще висівати насіння весною. Почніть із вибору сорту рослини. Насіння хризантеми можна купити майже у кожному квітковому магазині. Там же оберіть ґрунт для вирощування – найкраще суміш 60% з торфу + 40% з вермикуліту. 

Для посіву оберіть прямокутний горшок, насипте туди ґрунтосуміш, рівномірно розприділіть насіння та покрийте його тонким шаром ґрунту, рясно полийте, прикрийте прозорою плівкою, зробіть у ній кілька отворів і залиште у сонячному місці. 

Деякі садівники й досі спечераються, де люблять рости хризантеми. Одні впевнені, що їхнє улюблене місце у напівтіні, інші ж вирощують їх на сонечку. Ми ж радимо поставити горшок з насінням хризантем на сонце, поливати кожні 7-10 днів та чекати перших сходів.

Хризантема проростає з насіння не дуже швидко. Чекайте перших паростків за місяць. Одні з них будуть міцнішими та вищими, а інші – зовсім кволими і молодими. Це нормальний процес для цієї рослини, не хвилюйтеся, що зробили щось не так.

Читайте також: Гороскоп на 24 березня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Висадка живців – особливості процесу

Ранньою осінню зміцнілі живці хризантеми можна розсаджувати. Приготуйте для живців окремі горщики, або підготуйте ділянку відкритого ґрунту.

Для вирощування у горщиках краще обрати таку ж ґрунтосуміш, як для висівання насіння. Закріпіть живець у ґрунті, полийте його та стежте за тим, як рослина приймається. В одному горщику можна посадити кілька живців хризантеми – вазон виглядатиме пишним. Частота поливу залежить від швидкості випаровування води з ґрунту. Зазвичай, це 10 днів.

Вже осінню ваше око тішитимуть квіти хризантеми.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Освоєння розумних стратегій відповідального ставлення на спорт для досягнення успіху

Отже, ви поринаєте у світ ставок на спорт, га? Це захоплююче царство, де доля може…

5 хв. ago

На Одещині водій шкільного автобуса, мавши довіру дітей, ґвалтував учнів

Протягом кількох місяців 2023 року на Одещині водій шкільного автобуса заманював хлопчиків до свого будинку…

29 хв. ago

На Рівненщині відключення світла відбуватиметься за новими графіками

Інформація про відключення світла стане більш доступною на Рівненщині. Про це повідомив начальника Рівненської ОВА…

51 хв. ago

Кому багато грошей, а кому – успіх у роботі: точний гороскоп на 27 травня

Астрологи підготували гороскоп на 27 травня для кожного знаку Зодіаку. Що вас спіткає у цей…

1 годину ago

У Рівному демонтували незаконно встановлену мобільну кав’ярню

У Рівному інспектори з благоустрою Департаменту муніципальної варти виявили самовільно встановлену тимчасову споруду. Знаходилася вона…

2 години ago

“Литиме три дні”: в Україну йде потужний мокрий циклон з Азії

З 30 травня по 1 червня в Україну очікуються сильні дощі, пов'язані з приходом потужного…

2 години ago