Хакери “злили” дані клієнтів великої української IT-компанії

event 17:45 Четвер 17 Вересня 2020 ПОДІЇ

Хакери опублікували проєкт клієнтів, і ймовірно особисті дані співробітників однієї з найбільших українських IT-компаній SoftServe.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

2 вересня стало відомо, що SoftServe зазнала хакерської атаки, в результаті якої кілька сервісів компанії перестали працювати. І хоча в компанії повідомили, що дані клієнтів не постраждали, вже на наступний день в мережі з’явилися репозиторії проєктів, які SoftServe, судячи з усього, розробляла для своїх клієнтів.

16 вересня крім клієнтських даних, хакери опублікували ще й персональні дані близько 200 осіб – ймовірно, співробітників SoftServe.

У компанії AIN.UA повідомили, що це – не новий витік, а дані, викрадені в минулий раз. Про це повідомляє Telegram-канал DC8044 F33d з посиланням на російського хакера під ніком Freedom F0x.

В “злитому” архіві дійсно містяться скани паспортів українців і громадян інших країн Східної Європи. Ще не відомо, чи дійсно це співробітники SoftServe. На це натякає лише назва архіву.

SoftServe

Що стосується клієнтських розробок, серед репозиторіїв, злитих 16 вересня: банківські додатки, частини коду CRM-систем, а також розробки для антивірусу Cylance.

За словами хакера, якого цитує @DC8044 F33d, це ще не все: в рамках атаки витекло більше даних, ніж було опубліковано на сьогодні. У компанії очікують, що хакери зажадають викуп. SoftServe продовжує розслідування.

Коментар:1 вересня відбулась атака. Ті дані, які були опубліковані сьогодні, 16 вересня, є наслідком того ж інциденту. Тобто нового витоку даних не було. Це поширена тактика в подібних випадках, мета якої залякати, щоб вимагати викуп“, – заявили AIN.UA компанії.

На сьогодні системи SoftServe локалізували атаку.

Джерело: сайт Економічна Правда

Читайте також: “Що буде взимку”: науковці розповіли, якими будуть масштаби нової хвилі коронавірусу

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward