“Карантинні виплати ФОПам”: яку компенсацію заплатять підприємцям за простій

event 16:38 Середа 24 Березня 2021 ПОДІЇ

В Офісі Президента України обговорили питання виплати допомоги бізнесу та людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Заступниця очільника офісу президента Юлія Свириденко зазначила, що для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинена через посилення карантину, можна використати механізм, що вже продемонстрував свою ефективність у грудні 2020 року.

Коментар:Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг “Дія” і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень“, – повідомила вона.

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети.

Закон щодо карантинних виплат у Верховній Раді можуть розглянути уже цього тижня.

Нагадаємо, у грудні 2020 року одна з програм підтримки бізнесу, що постраждав через запровадження локдауну передбачала виплату у 8 тис. грн найманим працівникам та ФОПам. Тоді карантинну допомогу отримали майже пів мільйона українців.

Джерело: сайт Радіо Трек

Читайте також: Платити “у конверті” більше не доведеться: в Україні збільшили тариф за пологи

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward