Карантин необхідно посилювати: експерт пояснив чому

event 08:33 Субота 31 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Тенденція перевантаженості лікарень є загрозливою і для збереження системи лікарень зі зростанням захворюваності необхідні посилені карантинні обмеження рівня початку травня.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомив керівник центру охорони здоров’я Київської школи економіки та ексзаступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк. 

Коментар: “Йдеться не про те, що перестане зростати захворюваність і смертність – ми говоримо лише про те, щоб наша система лікарень не потрапила в колапс”, – заявив експерт під час онлайн-брифінгу 30 жовтня.

На думку Ковтонюка, обмежень, наявних сьогодні, не вистачає – карантин має бути на рівні початку травня, коли уряд вперше послабив карантин. Він зазначає, що у зоні критичного навантаження зараз знаходиться кожна четверта лікарня, або 117 медичних закладів. Це означає, що у будь-який момент вони можуть перестати приймати нових хворих. 

Максимальне навантаження на систему охорони здоров’я фахівці КШЕ очікують у перші половині листопада. 

Керівник ключових проектів KSE Юрій Ганіченко також зазначив, що на сьогодні ще понад 8 тисяч випадків можуть потрапити до офіційної статистики впродовж двох тижнів. Це пов’язано з особливостями ретроспективного внесення даних про виявлені випадки. 

Джерело: сайт Економічна правда

Читайте також: В Україні оновили карантинне зонування

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward