Ізраїльська вакцина від COVID дала фантастичний результат: рятує навіть важкохворих

event 15:46 П’ятниця 24 Квітня 2020 ПОДІЇ

У США вперше почали тестувати ізраїльський препарат, який, як повідомляється, має стовідсоткову ефективність у лікуванні навіть важкохворих коронавірусом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Як повідомляє christianitydaily, сім пацієнтів в Ізраїлі, які перебували в групі високого ризику смерті через дихальну недостатність, включаючи серцеву і ниркову недостатність, вижили після прийому цих ліків.

У компанії Pluristem Therapeutics, яка займалася розробкою препарату, заявили, що активна речовина ліків може пригнічувати або звертати назад небезпечну надмірну активацію імунної системи, яка викликає смерть у багатьох пацієнтів з коронавірусом.

Компанія використовує плаценту для вирощування розумних клітин і програмує їх на секретування терапевтичних білків в організмі хворих людей.

Генеральний директор і президент компанії Яки Янай заявив що скоро відбудеться судовий процес, який може дозволити активне використання препарату.

Отримавши зелене світло від регуляторів можна буде підготувати безліч лікувальних препаратів. Ми можемо дуже швидко виготовити клітини для лікування тисяч людей“, – сказав він.

 “Від і До”: скільки коштує лікування одного хворого на COVID-19

За його словами, лікування складається з 15-міллілітрових доз клітин, відомих як розширені клітини плаценти, які вводять у вигляді простих міжм’язових ін’єкцій. Потрапивши в організм, клітини стають ніби “маленькою фабрикою, яка виробляє терапевтичні білки”.

Він уточнив: “Пацієнти, які перебувають у важкому стані і вмирають, насправді помирають від важкого респіраторного захворювання. Те, що насправді відбувається, – це дуже високий рівень запалення, і в певний момент імунна система пацієнта буде атакувати, головним чином у легенях“.

Досі технологія Pluristem в основному використовувалася для лікування людей, які страждають від поганого кровотоку до ніг, але вчені компанії змогли швидко перепрофілювати клітини для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Ми беремо клітини з плаценти після доношених пологів, і ми розробили технологію розширення клітин до дуже великої кількості, в середовищі, яка імітує людське тіло. Ця технологія дозволяє нам лікувати понад 20 тисяч осіб з однієї плаценти“, – зазначив він.

Джерело: сайт OBOZREVATEL

Читайте також: Вчора тисячу українців спецрейсом відправили на сезонні роботи до Фінляндії: деталі

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward