Їжа для розуму: 6 продуктів, які поліпшують роботу мозку

event 12:29 Неділя 03 Травня 2020 ПОДІЇ

Дотримуючись правильного режиму харчування і підібравши прості, але корисні продукти, ми можемо не тільки залишатися в тонусі, а й покращити свої розумові здібності.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Якщо у вас попереду – важливий день, просто додайте ці продукти в раціон:

Кофеїн. Він міститься в каві, шоколаді, енергетиках і деяких ліках. Але будьте уважні: прилив активності може закінчитися вже через пару годин. А якщо перевищити дозу кофеїну, станете млявими і дратівливими.

Цукор. Глюкоза – це паливо для мозку. Але і з нею потрібно діяти обережно: якщо є занадто багато цукру, пам’ять може погіршитися. ВООЗ рекомендує обмежитися 25-50 грамами цукру в день.

Риба. Мозок на 60% складається з жиру, а риба багата на жирні кислоти Омега-3. Якщо в раціоні їх не вистачає, порушується робота нейронів: сповільнюється процес передачі інформації від клітини до клітини.

Шоколад з горіхами. У горіхах і насінні багато вітаміну Е. В деяких дослідженнях відзначається, що він підтримує роботу мозку в міру старіння організму. 

Ну а гіркий шоколад містить кофеїн – виходить корисний для концентрації перекус. Тільки не перестарайтеся: 30 г в день буде цілком достатньо, щоб отримати всі корисні речовини, але не перевантажити організм зайвим цукром і вуглеводами.

Чорниця. Дослідження на тваринах показують, що лохина захищає мозок від вільних радикалів. А ще вона зменшує наслідки старечої деменції і підвищує здатність до навчання у старіючих щурів.

Авокадо і цільнозернові. Кожен орган вашого організму залежить від кровотоку. І мозок теж, тому йому необхідні продукти, що стимулюють кровообіг. З цим завданням відмінно справляються авокадо і цільнозернові продукти.

Для підвищення концентрації та уваги, експерти також радять:

  • висипатися;
  • випивати достатню кількість води;
  • займатися спортом;
  • медитувати – це очищає мислення і допомагає розслабитися.

Джерело: сайт UKRHEALTH

Читайте також: Прощавай, COVID-19: китайцям дозволили подорожувати (фото)

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward