НОВИНИ

ЮНІСЕФ побуває у прифронтових районах України: деталі

Команда ЮНІСЕФ поїде у прифронтові райони в Україні, аби ознайомитися з ситуацією на місцях та оцінити можливості для допомоги.

Про це сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде під час брифінгу на полях заходу “Дитинство 365: Право бути собою”, повідомляє Укрінформ.

“Звичайно, ми працюємо і на прифронтових територіях. Разом із заступником нашого директора я поїду в регіони, щоб на власні очі побачити, яка там гуманітарна ситуація”, – сказав Мамедзаде.

За його словами, в Україні “немає жодної дитини, яка б не постраждала” внаслідок російської агресії. Голова представництва ЮНІСЕФ зазначив, що у понеділок уранці відвідав Ірпінь та Бучу, де побачив, що для українських дітей умовою доступу до дошкільної та шкільної освіти “фактично є наявність укриття”. У цьому зв’язку він згадав про роботу, яку ЮНІСЕФ проводить з української владою у напрямку створення укриттів при освітніх і медичних закладах.

Читайте також: В Україні немає місця для російських нацменшин – Стефанчук

“Ми знаємо, що в деяких населених пунктах, на жаль, поки що неможливо забезпечити дітям можливість навчатися очно. Тому ми маємо підтримувати онлайн-навчання. Нещодавно ми надали дітям цифрове обладнання, щоб вони могли навчатися”, – зазначив голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Він також висловив сподівання, що завдяки створенню укриттів у закладах освіти “все більше і більше дітей повертатиметься до офлайн-освіти”.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

У Молдові затримали трьох українців, які на надувному човні намагалися перетнути Прут (ФОТО)

Працівники прикордонної поліції Молдови затримали трьох громадян України, які намагались перетнути річку Прут на надувному…

20 хв. ago

На Кіровоградщині сталася смертельна ДТП: загинув чоловік (ФОТО)

11 травня поблизу Новоархангельська, що на Кіровоградщині, сталася смертельна ДТП. Про це повідомили в пресслужбі…

50 хв. ago

Землю накрила потужна магнітна буря: прогноз на 11-12 травня

У вихідні очікується висока геомагнітна активність. Численні викиди корональної маси на Сонце стануть причиною дуже…

1 годину ago

У Чернігові чоловік підстрелив собаку з травматичної зброї

У Чернігові на одній з автостоянок міста чоловік з травматичної зброї підстрелив собаку. Про це…

2 години ago

Полягли за мир та свободу: Рівненщина попрощалася з трьома воїнами

На війні проти РФ загинули троє військових з Рівненщини — Сергій Бабій з Ярославицької громади,…

2 години ago

Гороскоп на 11 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

3 години ago