“Юні фермери”: на Полтавщині діти вирощують авокадо з кісточки та ананас із хвостика (відео)

event 19:30 П’ятниця 05 Лютого 2021 ПОДІЇ

Цю теплицю у Полтаві заснували понад 60 років тому.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Майже 60 видів рослин вирощують діти в оранжереї обласного еколого-натуралістичного центру. Це овочі, фрукти та квіти. Оранжерею полтавських дослідників за підсумками 2020 визнали найкращою в Україні. Про це розповідає завідувачка лабораторії Наталія Грищенко.

Доглядають та досліджують рослини близько 200 дітей, ідеться в сюжеті Суспільно. В оранжерею вони приходять двічі на тиждень. Нині вирощують розсаду квітів та овочів, аби весною перенести їх на вуличні ділянки. Є понад 60 видів рослин: кактуси, юки, алое, орхідеї, фікуси тощо.  

Коментар:Моя улюблена рослина – це алое. Існує понад 200 видів цієї дивовижної рослини. Живе вона в сухому кліматі“, – каже 9-річна Марія Пугачева.

Марія разом із товаришами доглядає за квітами. Цим займається три роки. У теплиці обласного еколого-натуралістичного центру діти висаджують та вирощують розсаду.

Коментар:Взимку ми вирощуємо зелену цибулю, кріп, петрушку. А оце вже така пора настала, що ми вирощуємо розсаду – овочеву, квіткову. Це ще тільки початок. Основна робота почнеться в кінці лютого на початку березня“, – говорить завідувачка лабораторії квітникарства та овочівництва Наталія Грищенко.

А ще гуртківці влаштовують досліди. Із кісточок та відростків рослин вирощують ананаси, мандарини й апельсини.

Коментар:Це дуже кропітка робота. Ось тримаю в руках ананас. Це ми зрізали верхню частину цього плоду, поставили спочатку у воду, укорінили його, воно пустило коріння, а потім пересадили в горщик“, – каже завідувачка лабораторії квітникарства та овочівництва Наталія Грищенко.

За підсумками 2020 оранжерею полтавських дослідників визнали кращою в Україні. Вони втретє поспіль перемогли у конкурсі “Дивовижна теплиця”.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Лікарі назвали причини, через які можна повторно заразитися коронавірусом

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward