Історія з порнографічною рекламою рівненської піцерії отримала нове продовження

event 16:32 Середа 08 Грудня 2021 РІВНЕ

Порнографічна реклама рівненської піцерії отримала своє продовження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У серпні 2020 року розголосу набрав порнографічний ролик однієї з рівненської піцерії, в якому продемонстрували п`ять темношкірих чоловіків та білявку. В мережі одразу зрозуміли, що це відсилання на порнографічний ролик за участю відомої порноакторки Пайпер Перрі.

Про це повідомили на сайті Rivne Media.

Частина коментаторів звинувачувала авторів ідеї у сексизмі та відсутності моральних норм, інша ж навпаки – відзначила сміливість та креативність керівників закладу.

Власнику піцерії призначили 5083 гривень штрафу та зобов`язали припинити поширення реклами. Цю справу власник рівненської піцерії оскаржував в судді. 

У ході розгляду справи проведена незалежна експертиза реклами, яка визначила рекламу дискримінаційною та такою, яка порушує вимоги частини третьої статті 7, частини першої статті 8 Закону України «Про рекламу». 

Читайте також: Історія з таксистом, який висадив пасажирів-українофобів, отримала неочікуване продовження (ВІДЕО)

У відеоролику закладу ресторанного господарства «Таверна «El Paso» фігурували п’ятеро темношкірих чоловіків та дівчина – білявка, всі актори одягнені лише у футболки та спідню білизну: чоловіки – білого кольору, дівчина – рожевого. Відео містило відверті натяки на сексуальні стосунки. Фрази у відеоролику та особливості ракурсу зйомки дівчини, що стоїть на дивані на колінах перед чоловіками, вказували на дискримінаційний характер реклами за ознакою статі – натякали на нижчу, ніж чоловіка, роль жінки у соціальному, економічному і культурному житті.

Суд підтримав позицію Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, що реклама містить відверті натяки на сексуальні стосунки, що жодним чином не пов`язано з об`єктом реклами (піцою) та особливостями його використання. Постанова апеляційного суду набрала законної сили з дати її прийняття.

Джерело

Автор:
Теги: реклама
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward