Імунітет до COVID-19 — “крихкий” і “недовговічний”, — імунолог

event 10:23 П’ятниця 25 Вересня 2020 ПОДІЇ

За словами Денні Альтмана, професора імунології в Імперському коледжі Лондона, в містах, де виникли випадки зараження вірусом КПК, можливо, тільки 10-15% населення придбають імунітет.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:Імунітет до цього вірусу виглядає досить крихким — схоже, що у деяких людей на декілька місяців з’являються антитіла, а потім вони можуть ослабнути, тому не схоже, що потрібно на це сильно розраховувати. Це дуже підступний вірус, імунітет дивний і, більш того, недовговічний“, — говорить професор.

Професор Альтман також поставив під сумнів успіх стратегії “колективного імунітету”, коли допускається деякий вплив вірусу на людей для того, щоб імунітет сформувався серед населення в цілому. На такий метод профілактики посилаються шведські чиновники охорони здоров’я, але з цього приводу досі ведуться дискусії.

40-45% smit nægi fyrir hjarðónæmi
Люди сидять в одному з ресторанів Стокгольму під час пандемії COVID-19, 8 травня 2020 року. JONATHAN NACKSTRAND/AFP via Getty Images

У багатьох країнах світу намагаються розробити вакцину проти вірусу, однак експерти все ще не впевнені, чи можуть антитіла, які з’являються у людей, що перехворіли на COVID-19, створити імунітет проти повторного зараження.

Минулого місяця радник Білого дому з питань охорони здоров’я доктор Ентоні Фаучі припустив, що, якщо COVID-19 буде поводитися, як інші коронавіруси, тоді імунітет від антитіл або вакцини, “ймовірно, не буде тривалим”.

7 липня Альтман заявив, що очікує другу хвилю епідемії. Хоча уряди різних країн краще підготувалися до нового спалаху інфекції, ситуація все ще “дуже і дуже лякає”.

Коментар:Будь-хто, хто думає, що він [вірус] став слабкіший або зник, або що проблема вирішиться сама собою, лише обманюють себе. Він як і раніше дуже смертоносний вірус, він з легкістю заражає людей. І я думаю, що людство не звикло мати справу з такими реаліями“, — сказав Альтман

Професор також підкреслив, що важко передбачити, коли, і взагалі чи знайдуть ефективну вакцину проти COVID-19.

Коментар: Найскладніше криється в деталях, отримати вакцину не так-то просто. Зараз випробовують більше 100 вакцин, і в процесі багато що може піти не так, як треба. Я поки не роблю ставок“, – розповідає професор.

Альтман сказав, що багато вчених, імунологів та фахівців з вакцин “дуже налякані” пандемією.

https://youtu.be/cav-OCuNmBI

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: Долар знову зріс: курс валют в обмінниках

Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward