Ймовірність зараження вірусом, зменшується якщо правильно дихати – вчені

event 13:23 Четвер 25 Червня 2020 ПОДІЇ

Оксид азоту, який виробляється, коли ми вдихаємо носом, допомагає знищувати бактерії та віруси.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Професор відділення молекулярної і клінічної фармакології Медичної школи Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Луїс Ігнаро розповідає, як потрібно правильно дихати під час пандемії. 

Вдихайте носом і видихайте ротом. І не тільки під час занять йогою: такий спосіб дихання чинить потужний лікувальний ефект і допомагає організму боротися з вірусною інфекцією. Це відбувається завдяки тому, що в придаткових пазухах носа виробляється оксид азоту (II), або, як його скорочено позначають хіміки – NO. Він посилює легеневий кровотік і підвищує насичення крові киснем.

Коментар: Коли ми вдихаємо через ніс, NO надходить прямо до легень, де допомагає боротися з коронавірусною інфекцією, блокуючи реплікацію вірусів“, – роз’яснює вчений.

Зауважимо, що зараз проходять клінічні випробування інгаляцій оксидом азоту для лікування пацієнтів з COVID-19. Дослідники сподіваються, що боротьбі з інфекцією сприятимуть всі три основні дії, які чинить на організм NO: розслаблення гладких м’язів легеневих артерій і збільшення кровотоку в легенях, розширення дихальних шляхів і надходження більшої кількості кисню в легені й кров, а також безпосереднє знищення коронавірусу в легенях.

Коментар: Поки ми з нетерпінням чекаємо результатів клінічних випробувань інгаляцій NO і розробки ефективної вакцини проти COVID-19, варто навчитися правильно дихати – щоб до легень надходило якомога більше оксиду азоту. Запам’ятайте: вдихаємо носом, видихаємо ротом“, – наголошує вчений.

Джерело: сайт Вголос

Читайте також: “Ним лікують весь світ”: в Україні дозволили лікувати хворих найсильнішим препаратом від COVID-19

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward