Японець створив “їстівні” пакети, щоб захистити місцевих оленів

event 00:43 П’ятниця 23 Жовтня 2020 У СВІТІ

Підприємець Хідетоші Мацукава з японського туристичного міста Нара розробив альтернативу пластиковим пакетам, які можна їсти.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Так чоловік хоче врятувати місцевих оленів, частина з яких з’їдає пластикові пакети, що лежать на вулицях, і помирає.

Підприємець дізнався про оленя, який випадково з’їв пластикову торбу, знайдену ним у парку, і після цього помер. Це стало причиною смерті щонайменше дев’ятьох тварин у Нарі — для неї олені є символом.

Гостей та жителів міста закликають не смітити пластиковими пакетами, бо місцеві олені часто помилково приймають їх за їжу. Але Мацукава вирішив розв’язати проблему в інший спосіб — і спільно з місцевим виробником паперу створили “їстівний” папір для пакетів.

Новий вид паперу із японської перекладається як “оленячий папір”. У його основі — картон для упаковок молока і рисові висівки. Як показали випробування, люди цілком безпечно можуть їсти пакети з такого паперу. А отже, каже Мацукава, й олені теж.

Бізнесмен профінансував виготовлення п’яти тисяч “їстівних” пакетів і продав їх місцевому храму й банкам у межах пілотного проєкту. У майбутньому Мацукава сподівається замінити всі пластикові пакети в місті на свої.

Коментар: Новини про смерть оленів від пластикових пакетів створюють негативний імідж — наче парк є для них кладовищем. Паперові пакети можуть захистити не лише тварин, а й імідж Нари“, — вважає він.

Нара є давнім туристичним центром Японії, а історична частина міста включена до переліку світової спадщини ЮНЕСКО. Місто розташоване за менш ніж годину їзди від столиці Токіо.

Біля монастирів і храмів Нари постійно гуляють багато оленів, які вважаються “посланцями богів”. Вони не лякаються людей, а навпаки, підходять до них, просячи харчів. Тому тварини стали символом міста.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Українське подружжя вирощує унікальні гарбузи-прикраси

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward