Категорії НОВИНИ

Якій роботі надають перевагу українці?

Більшість людей орієнтується при виборі роботи на зарплатню та можливість кар’єрного росту. Але є і безліч інших критеріїв, що впливають на вибір робочого місця. Сьогодні поговоримо про те, як українці шукають роботу та які сфери користуються найбільшим попитом.

У цій статті ми спираємось на дані з HeadHunter Україна, нещодавно вони провели соціальне дослідження “Рейтинг роботодавців України”, де аналізували вибір людей, що шукають роботу.

У пріоритетах при виборі компанії більшість респондентів звертають увагу на: стабільність компанії (71%), потім – корпоративну культуру (цінності, місія) – 45% та соціальну відповідальність компанії – 34%.

Важливими критеріями також є: розміщення офісу – 24%, наявність іноземних інвестицій в компанії – 24%, відгуки про компанії в відкритих джерелах – 23%. Найменше цікавляться – популярністю бренду – 17%  і місцем в бізнес-рейтингах – 7%.

Цікаві розбіжності у думках людей з досвідом роботи та без нього. Так, для перших важлива можливість кар’єрного росту, в той час як люди без досвіду націлені в першу чергу на зарплату. Для претендентів з мінімальним досвідом роботи – студентів та молодих фахівців, важливий графік роботи та можливість працювати віддалено. Вагомими критеріями також є команда та відносини в колективі.

Найбільшим попитом на ринку праці сьогодні користується сфера  IT – 41%, в першу чергу через високі зарплати та можливості розвитку. Далі йде галузь медіа, піару та реклами – 21%, фінанси, банки, інвестиційна діяльність – 17%, торгівля – 15%.

Найменшим попитом користується галузь “HoReCa” (4%) ( Hotel, Restaurant, Cafe) – сфери послуг індустрії гостинності, автотрейдинг – 3% і страхування – 2%. Молоді цікаві компанії, які не орієнтуються виключно на зростання доходів , а турбуються про клієнтів та суспільство загалом.

Читайте також: Як зупинити “відтік мізків” з країни?

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україні різко здешевшав популярний овоч: яка ціна наразі

В Україні цього тижня здешевшали тепличні томати. Причиною називають сезонне збільшення пропозиції з місцевих теплиць, пише ТСН.…

22 хв. ago

Чому не можна їсти з ножа: народна прикмета

Широко поширена прикмета, що забороняє їсти з ножа, має стародавнє коріння та кілька пояснень, пише…

52 хв. ago

Як видалити жир з пательні: ефективні методи, які допоможуть

Важливо знати, як боротися зі стійким жиром і кіптявою, які накопичуються на пательнях. Ми ділимось…

1 годину ago

Що можна посадити на грядці після картоплі, а що – ні: пам’ятка для городників

Разом із весняним теплом стартували і роботи на городі. У людей з досвідом уже давно…

2 години ago

Коли буде Великдень 2024: точна дата та звичаї

Щовесни християни з нетерпінням чекають на Воскресіння Христового — найрадіснішого і найсвітлішого свята в церковному…

2 години ago

Ці три знаки зодіаку зустрінуть свою споріднену душу наступного тижня

Згідно з астрологічними прогнозами, три знаки зодіаку мають всі шанси зустріти свою споріднену душу вже…

3 години ago