Які продукти не варто вживати в холодному вигляді?

event 07:57 Четвер 06 Травня 2021 ПОДІЇ

Холодні страви прямо з холодильника — не найприємніша їжа для людини. Справа не тільки в смакових якостях, але і в користі для організму. Які продукти не варто вживати в холодному вигляді?

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Люди, зазвичай, готують їжу відразу на кілька днів вперед. Потім в кінці трудового дня залишається лише розігріти вечерю. Але деякі можуть так втомлюватися або просто лінуватися, що накладають в тарілку їжу, витягнуту прямо з холодильника, і не розігрівають її. Медики закликають людей не чинити подібним чином. Деякі холодні продукти можуть негативним чином відбиватися на здоров’ї людини, наприклад, знижувати швидкість метаболізму і збільшувати вагу.

Результати численних досліджень показали, що вживати їжу, багату білком, в холодному вигляді — не найкращий варіант. Подібні продукти найкраще розігрівати для того, щоб білки розпалися на амінокислоти. В іншому разі, коли неперетравлена вечеря виявляється в кишечнику, існує ризик порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

Крім цього варто розігрівати страви, які спочатку готувалися на олії. Холодний жир не здатний розщеплюватися так само добре, як коли він знаходиться в теплому вигляді. Проте, картоплю можна їсти і холодною. Більш того гріти потрібно будь-які харчові продукти, які пройшли через термообробку, а потім зберігалися в холодильнику.

Овочі та фрукти можна не боятися вживати холодними. Якщо не подобається їх холод або у вас чутливі ясна, свіжі овочі і фрукти можна завчасно дістати з холодильника, і до моменту трапези вони будуть відповідати температурі, що встановилася в кімнаті. І якщо людина не бажає зіткнутися з проблемою зайвої ваги, варто уникати змішування гарячих і холодних продуктів. Подібне поєднання посилить відчуття голоду, і є ризик з’їсти більше покладеного. Саме з цієї причини в багатьох ресторанах, гарячі страви подаються разом з чимось холодним.

Джерело: сайт Жіночий світ

Читайте також: Юріїв день – історія, прикмети і традиції шанування святого Георгія Побідоносця

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward