Які послуги для українок безкоштовні в жіночій консультації

event 14:46 Вівторок 20 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Українські жінки мають право на безкоштовний пакет послуг, аби стежити за своїм здоров’ям та вчасно потрапляти до спеціалістів на ранню діагностику.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: До гінеколога пацієнтка має право звернутися без направлення. Його допомога безоплатна, якщо заклад уклав відповідний договір із НСЗУ за пакетом “Амбулаторна медична допомога”. 

За необхідності гінеколог призначить додаткові обстеження чи аналізи – УЗД, загально-клінічні та біохімічні лабораторні обстеження.

Українки також можуть обирати гінеколога, який буде вести вагітність, та пологовий будинок, в якому народжуватимуть. Місце проживання чи прописки не має значення. Жодних благодійних внесків платити не потрібно. Не потрібне для пологів і додаткове направлення.

Вагітна може розраховувати на такі безоплатні послуги:

– динамічне спостереження вагітності, включаючи контроль за станом здоров’я вагітної, повнотою обстежень та консультацій;

– організацію та проведення диспансерного нагляду (взяття на облік, розробка індивідуального плану ведення вагітності відповідно групи ризику);

– лабораторні та інструментальні дослідження згідно з галузевими стандартами;

– профілактику ускладнень вагітності і післяпологового періоду та інші.

Допомогти слідкувати за здоров’ям жінці може й сімейний лікар. До нього завжди можна звернутися, аби проконтролювати артеріальний тиск, рівень глюкози та холестерину в крові, індекс маси тіла.

Також сімейний лікар може призначити пацієнтці, старше 40 років, мамографію. А жінку, якій виповнилось 50 років, відправити на колоноскопію.

Читайте також: Кабмін пропонує штрафувати бізнес за неправильне носіння маски відвідувачами

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward