НОВИНИ

Які наслідки для здоров’я має регулярна відмова від сніданку чи вечері

Відповідно до недавнього дослідження Університету Осаки в Японії, вчені дізналися, які наслідки має постійна відмова від сніданку чи вечері для здоров’я. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У період з 2007 по 2015 рік дослідницька група обстежила 17 573 юнаки й 8860 дівчат. В середньому студентів обстежували та опитували в період від двох до чотирьох років навчання. Вчені також записували фактори навколишнього середовища, такі як звички сну, куріння, прийом їжі та споживання алкоголю.

Вони прийшли до висновку, що студенти, які пропускали певні прийоми їжі, з більшою ймовірністю набирали вагу та навіть мали більший ризик ожиріння.

Ця кореляція була найбільш очевидна серед тих студентів, які “завжди” або “час від часу” пропускали або сніданок, або обід: 10,7 та 14,7% хлопців додали у вазі, тоді як серед дівчат таких було 16,9 та майже 23%. 

А от пропущена вечеря могла привести до посилення почуття голоду на наступний день, тому молодь  надмірно споживала їжу на сніданок та обід у цей день. З іншого боку, пропустивши вечерю, багато учасників втрачали важливі поживні речовини через брак овочів, що в інших дослідженнях також призвело до подальшого збільшення ваги.

По суті, якщо ви споживаєте менше калорій, ніж витрачаєте, вага знижується. У довгостроковій перспективі якість страв і загальна потреба в калоріях важливіше, ніж пропуск одного прийому їжі.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: В Україні машини хочуть розмитнювати за новою формулою: як порахують і що буде з ціною

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Києві чоловік завдав ножових поранень жінці за відмову відновити стосунки

У ході конфлікту зловмисник спричинив 38-річній місцевій мешканці поранення живота, грудей та кінцівки, після чого…

20 хв. ago

На Донеччині 63-річний рецидивіст зґвалтував 15-річного хлопця

Від насильства з боку неодноразово судимого за зґвалтування чоловіка постраждав 15-річний підліток. Зловмисника затримали. Про…

46 хв. ago

Заплатили за поїздку 10 тисяч доларів: біля кордону з Румунією затримали групу ухилянтів

На Буковині прикордонники затримали групу чоловіків на двох автівках поблизу кордону з Румунією. Про це…

58 хв. ago

Названо найслабші знаки Зодіаку: хто вони

У світі астрології кожен знак Зодіаку має свої унікальні риси характеру, які можуть бути як…

11 години ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

12 години ago

У Тернополі чоловік, який заманив дитину до дому та зґвалтував, намагався уникнути покарання

Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційних скарг захисників засудженого за зґвалтування неповнолітньої мешканки Тернополя. Про…

12 години ago