НОВИНИ

Як збільшити урожай картоплі вдвічі: поради від городників

Вважається, що складно зібрати хороший урожай картоплі на маленькому городі – площа не дозволяє “розігнатися”. Однак правильний догляд може виправити ситуацію – розповідаємо, як збільшити урожай картоплі, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Картопля дуже вимоглива до вологості грунту, особливо в період з моменту появи бутонів і поки не перестане рости бадилля. Це той самий час, коли закладається майбутній урожай, і якщо картоплі буде не вистачати вологи, то бульб буде мало.

Як правильно поливати картоплю

Кращий час для поливу – вечір. Буває, що картоплю поливають вранці, але це не найкращий варіант: якщо волога на листках не просохне, то вони отримають сонячні опіки.

Під кущ потрібно виливати 3 л води, іноді більше – кількість залежить від того, який грунт. Піщаний і супіщаний буде брати більше вологи, суглинок або торф’яний – менше. 

Другий момент: щоб підвищити врожайність, можна підгодувати картоплю під корінь, коли формуються бутони. Для підгодівлі змішують 3 ст. л. золи і 1 ч. л. сульфату калію – цієї кількості достатньо на 1 погонний метр грядки.  

Читайте також: Астрологи назвали два знаки Зодіаку, які розбагатіють вже скоро

Як часто можна поливати картоплю

Тут слід орієнтуватися не тільки на грунт, але також клімат і погоду. Якщо клімат вологий, то картоплі буде досить “сухого поливу” – розпушування. Від нього користі буде навіть більше, так як волога затримується в грунті і поліпшується надходження повітря. Якщо клімат жаркий або дуже посушливий сезон, а грунт – піщаний, то без поливу врожаю не бачити.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Хотів виїхати у Польщу до бабусі: суд оштрафував жителя Рівненщини за підроблені документи

Суд на Волині оштрафував жителя Рівненщини на 34 тисячі гривень. Чоловік намагався виїхати за кордон…

21 хв. ago

На Хмельниччині судили військового в запасі за відмову від бойової повістки

Славутський міськрайонний суд виніс вирок 22-річному хлопцеві за ухилення від мобілізації. Звільнений в запас військовослужбовець…

1 годину ago

Данія виділить Україні новий пакет допомоги на 815 млн доларів

Данія оголосила про черговий пакет військової допомоги для України на 5,6 млрд крон (815 млн…

1 годину ago

Уряд розглядає можливість бронювати без обмежень працівників двох сфер

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних. Працівники критично важливих підприємств ПЕК та ІТ…

2 години ago

До 2050 року дві третини м’яса та молочних продуктів альтернативні продукти

До 2050 року альтернативні білки можуть витіснити дві третини м’яса та молочних продуктів у Європі. …

2 години ago

Мін’юст назвав кількість в’язнів, які погодилися вийти з тюрми на фронт

Майже 5 тисяч засуджених погодилися із ухваленням закону про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на…

2 години ago