Як відреагували у ВООЗ на заборону низки європейських країн препарату AstraZeneca

event 17:44 П’ятниця 12 Березня 2021 ПОДІЇ

Користь вакцини продовжує перевищувати її ризики, переконані у Європейському агентстві з лікарських засобів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У ВООЗ заявили, що станом на 11 березня у світі не виявлено випадків смерті, спричинених вакцинами проти коронавірусу.

Про це йдеться у заяві організації, опублікованій на сайті 11 березня.

Коментар: “Станом на 9 березня від початку пандемії було введено понад 268 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Такі дані надали ВООЗ національні уряди. На сьогодні не виявлено випадків смерті, спричинених вакцинами COVID-19”, – повідомляється у заяві.

У ВООЗ також наголосили, що попри заборону деякими країнами використовувати вакцину AstraZeneca поки триває розслідування випадків тромбоемболічних випадків, вона може продовжувати вводитися. Більше того у Європейському агентстві з лікарських засобів заявили, що користь вакцини продовжує перевищувати її ризики.

Також зазначається, що глобальний консультативний комітет ВООЗ з питань безпеки вакцин (GACVS) систематично розглядає повідомлення, що стосуються безпеки вакцин, і проводить зустрічі кожні два тижні. 

Коментар: “Як тільки ВООЗ отримає повне розуміння цих подій, громадськість буде ознайомлена з отриманими результатами і будь-якими змінами в поточних рекомендаціях”, – йдеться у заяві організації.

Нагадаємо, щонайменше дев’ять європейських країн припинили використання вакцини AstraZeneca (деякі повністю, а інші лише окремі партії) до подальшого дослідження препарату. Це сталося після появи даних про утворення тромбів у деяких щеплених і смертельного випадку в Австрії. 

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Популярне жарознижувальне може захистити від зараження COVID-19 – вчені

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward