Як відмити відбитки пальців з будь-яких поверхонь: поради досвідчених господинь

event 12:16 Середа 31 Травня 2023 Дім-Сад

Навіть чистими руками можна залишити відбитки на предметах інтер’єру, оскільки на шкірі завжди є природний жир, що виробляється сальними залозами. Як прибрати сліди від пальців на матових меблях та з інших поверхонь вдома, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як відмити відбитки пальців – найдоступніший спосіб 

Для початку добре протріть відбиток вологою серветкою, після чого відразу ж насухо витріть тканиною, щоб не залишити розводів уже від серветки. Зверніть увагу, серветки не повинні містити зволожуючий крем – він залишиться на поверхні й доведеться видаляти вже і його сліди.

Другий дієвий спосіб – використовувати мильний розчин:

  • розчиніть у воді засіб для посуду або господарське мило;
  • нанесіть на поверхню м’якою губкою;
  • якщо є старі плями, нанесіть на них більшу кількість розчину або попередньо обприскайте з розпилювача;
  • видаліть мильний розчин за допомогою гігроскопічної серветки для кухні – не розтирайте, а пройдіться по поверхні, умовно розділивши її на смужки, після кожного проходу виполіскуючи і добре віджимаючи серветку.
  • протріть насухо тканиною з мікрофібри або іншою сухою тканиною.

Для глянцевих меблів краще використовувати спеціальні засоби, вони добре видаляють не тільки відбитки пальців, а й інші забруднення. Після очищення рекомендується нанести поліроль, щоб захистити поверхню від нових забруднень.

Читайте також: Чому гниє коріння орхідеї: неочевидні причини

Чи можна змити відбитки пальців водою, якщо немає спецзасобу

Можна – для цього злегка змочіть тканину, добре потріть відбиток і відразу ж видаліть вологу з поверхні сухою тканиною, розтираючи розводи рухами по колу. Якщо розводи залишаються, злегка змочіть їх повторно і знову витріть насухо. Можна використовувати паперові рушники або туалетний папір, головне, витирати тільки сухим. Якщо серветка стала вологою, вона буде надалі множити розводи.

Якщо ж сліди ніяк не хочуть зникати, найдієвішим методом буде все-таки розприскати засіб для чищення скла або універсальний. Його також потрібно швидко витирати, інакше будуть залишатися розводи вже від нього.

Чудово впораються зі слідами від пальців і спиртовмісні спреї-антисептики або оцтовий розчин.

Важливо: перед обробкою рекомендується перевірити обраний метод на невеликій ділянці, бажано прихованій від очей.

Для видалення відбитків з екрану монітора рекомендується використовувати тільки спеціальні засоби. Тиснути на поверхню не можна, обробляти акуратно, щоб не пошкодити дисплей.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward