Як вберегтися від коронавірусу в закритому приміщенні: п’ять простих порад

event 11:37 Субота 08 Серпня 2020 ПОДІЇ

У зв’язку з пандемією коронавірусу люди стали частіше залишатися вдома або в закритих приміщеннях (супермаркетах, аптеках або кафе). Та варто пам’ятати, що ігнорування простих правил безпеки в закритому приміщенні може дати “зелене світло” вірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Ось підбірка порад, які допоможуть запобігти зараженню коронавірусом в закритому приміщенні

Відкривайте вікна

Якщо ви будете перебувати в закритому місці за межами будинку або з великою кількістю людей, крім тих, хто живе з вами протягом певного часу, обов’язково відкрийте вікна або двері, щоб дозволити повітрю циркулювати.

Не вимикайте вентилятори

Ще один спосіб посилити вентиляцію в приміщенні – включити вентилятор. За даними Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), спалахи COVID-19 були в місцях, де дуже багатолюдно і недостатньо вентилюється.

Зберігайте дистанцію

Необхідно триматися на відстані не менше двох метрів від людей, які не живуть у вашому домі, і не ділитися з цими людьми предметами, їжею або напоями.

Носіть маски або тканинні засоби захисту

За даними ВООЗ, коронавірус може передаватися дуже маленькими краплями, званими аерозолями, які можуть довше залишатися зваженими в повітрі, особливо в переповненому і погано вентильованому приміщенні. Щоб уникнути впливу цих мікроскопічних крапель, які можуть виділятися, коли хтось голосно говорить, кричить або співає, необхідно носити маску використовувати будь-який інший спосіб захисту обличчя.

Постійно мийте руки

Згідно CDC, це повинно відбуватися кожного разу перед їжею або приготуванням їжі, перед дотиком до обличчя, після відвідування туалету, після виходу з громадського місця, після дій із маскою, після чхання або кашлю. Практичне правило – мити руки не менше 20 секунд, особливо після того, як ви побували в громадському місці, чхнули або кашлянули.

Джерело: сайт CNN

Читайте також: В Іспанії літак екстрено сів через українця без маски

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward