Як уникнути важкої форми COVID-19, порадив Комаровський (відео)

event 11:48 Середа 25 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Євген Комаровський порадив, як знизити ризик інфікування коронавірусом, або тяжкого перебігу хвороби.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У своєму відеоблозі відомий педіатр зазначив, що ковід небезпечний саме ускладненнями захворювання, серед яких ураження легень з дихальною недостатністю, тромбоутворення та інше.

Коментар: Захворієте ви чи не захворієте – залежить тільки від двох факторів. Перший — з якою кількістю вірусу ви зустрінетеся. Другий — в якому стані буде ваш організм на момент зустрічі. Дуже важливий стан слизових оболонок. Якщо у вас пересохло в носі, в роті, якщо ви в сухому і теплому повітрі, спітнілий, то організм практично не може зупинити вірус. Він отримує всі умови для розмноження“, – розповів фахівець.

Доктор дав пораду українцям частіше дихати чистим прохолодним повітрям з нормальною вологістю (40-60%). Крім того, за словами фахівця, важливо, щоб в організмі не було дефіциту рідини. 

Коментар: Зволожуйте дихальні шляхи сольовими розчинами. Але найголовніше в тому, що якщо ви перебуваєте 15 хвилин в приміщенні, де немає повітрообміну, найвища концентрація вірусів, то ніщо вам не допоможе. І ваша імунна система не спрацює“, – сказав Комаровський.

Доктор також дав пораду, як уникнути важкого перебігу хвороби в разі інфікування.

Коментар: Є дані про те, що ймовірність переходу хвороби у важку форму, яка буває у 5-15% хворих, залежить від того, чи є у вас в організмі дефіцит цинку, чи є у вас в організмі вітамін D, С. І якщо ви захворієте, то це, принаймні, не завадить, дози з вашим лікарем будете узгоджувати. Ще раз кажу, це п’ється не для того, щоб не захворіти, а щоб хвороба не перейшла у важку форму“, – підкреслив Комаровський.

Він ще раз зазначив, що необхідно слідкувати перш за все за повітрообміном і станом слизових оболонок. 

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Як самостійно викликати мобільну бригаду для тестування на COVID-19

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward