НОВИНИ

Як українські військові тренуються з новою системою LaserTag (фото)

Збройні Сили України переходять на новий рівень підготовки військовослужбовців – на оновленому Широколанівському полігоні на Миколаївщині тренуються за допомогою LaserTag.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомила пресслужба окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Зазначається, що використання сучасного обладнання дає змогу тренуватися в динамічних умовах, максимально наближених до реального бою.

Матеріально-технічна база полігону дає змогу якісно, в умовах наближених до реальних відпрацьовувати бойові вміння і навички та злагоджену роботу екіпажів, підрозділів.

Про систему LaserTag

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка. З її допомогою танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка.

Система вперше використовується у масовій кількості. Нині – на танках. Хоча її можливо встановити й на іншу бронетехніку. Для умовного ведення вогню з гармати та кулемета використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі.

Відстань та область ураження гармати й кулемета різна, що робить умовне ведення вогню максимально реалістичним. Постріл супроводжується гучним звуком вибуху піротехніки, що підвищує реалістичність навчання.

Кількість умовних пострілів може бути обмежена аналогічно до боєприпасів танка.

Наголошується, що використання подібної системи у Сухопутних Військах є чудовим доповненням до стандартної практики тактичних навчань, та дає кожному бійцю можливість більш поглиблено вдосконалювати свої бойові навички та використовувати цей досвід під час виконання бойових завдань.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Twitter командування НАТО опублікував допис українською

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україну йде осіння прохолода: температура знизиться майже по всій країні

Кінець вересня і початок жовтня в Україні буде з температурними контрастами. Потім на заході країни…

34 хв. ago

На Закарпатті двоє чоловіків намагалися втекти до Угорщини, вдаючи з себе військових

Чоловіків, які намагалися незаконно потрапити в Угорщину, затримали прикордонники у неділю, 29 вересня. Про це…

1 годину ago

Котлети без грама м’яса, які неможливо відрізнити від м’ясних

Навіть уявити складно, що пісні котлети можуть бути "м'ясними". І за зовнішнім виглядом, і за…

3 години ago

Лікарі-стоматологи назвали щоденні звички, які вбивають зуби

На здоров'я зубів може вплинути ряд факторів, включаючи спадковість та екологічну обстановку, інформує Ukr.Media. Проте…

3 години ago

Поліція розшукує військовозобов’язаних, які не оновили дані: заява ТЦК

Військовозобов'язані, які не оновили свої військово-облікові дані, є порушниками і їх буде притягнуто до адміністративної…

3 години ago

Коли і які сидерати сіяти восени: 5 найкращих варіантів для врожайного ґрунту

Осінній посів сидератів - важливий етап підготовки ґрунту  до наступного сезону, який допомагає поліпшити його…

3 години ago