Як українські військові тренуються з новою системою LaserTag (фото)

event 14:04 Вівторок 06 Квітня 2021 ПОДІЇ

Збройні Сили України переходять на новий рівень підготовки військовослужбовців – на оновленому Широколанівському полігоні на Миколаївщині тренуються за допомогою LaserTag.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомила пресслужба окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Зазначається, що використання сучасного обладнання дає змогу тренуватися в динамічних умовах, максимально наближених до реального бою.

Матеріально-технічна база полігону дає змогу якісно, в умовах наближених до реальних відпрацьовувати бойові вміння і навички та злагоджену роботу екіпажів, підрозділів.

Про систему LaserTag

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка. З її допомогою танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка.

Система вперше використовується у масовій кількості. Нині – на танках. Хоча її можливо встановити й на іншу бронетехніку. Для умовного ведення вогню з гармати та кулемета використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі.

Відстань та область ураження гармати й кулемета різна, що робить умовне ведення вогню максимально реалістичним. Постріл супроводжується гучним звуком вибуху піротехніки, що підвищує реалістичність навчання.

Кількість умовних пострілів може бути обмежена аналогічно до боєприпасів танка.

Наголошується, що використання подібної системи у Сухопутних Військах є чудовим доповненням до стандартної практики тактичних навчань, та дає кожному бійцю можливість більш поглиблено вдосконалювати свої бойові навички та використовувати цей досвід під час виконання бойових завдань.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Twitter командування НАТО опублікував допис українською

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward