“Як тобі таке, Ілон Маск?”: українець створив копію електрокара Tesla (відео)

event 13:10 Понеділок 10 Серпня 2020 КУРЙОЗИ

Житель Полтави Ілля Крамер півтора року працював над власною версією американського електрокара. Він перетворив старий мікроавтобус в копію електричного пікапа Tesla.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Чоловік повністю розібрав автобус, створив проєкт нового авто, придбав необхідні метал і скло, затонував його та прикрасив. Проте, хоча машина зовні схожа на оригінал, однак їздить вона не на електричному заряді, а на дизельному пальному.

Коментар: “Ідея виникла, коли усі ми побачили в Інтернеті, як Ілон Маск створив таке диво. Я дізнався, що у 2021-2022 роках вона вийде у виробництво. Тобто, її найближчим часом не придбаєш. Це по-перше. А по-друге, у мінімальній комплектації коштує 40 тисяч доларів, а в максимальній – 80 тисяч доларів”, − розповів автор копії електричного пікапа Ілля Крамер.

Полтавець створив копію електричного пікапа Tesla

🚗 Полтавець Ілля Крамер створив копію електричного пікапа Tesla. Над своєю версією американського електрокару він працював півтора роки. Розібрав старий мікроавтобус, створив проєкт нового авто, придбав метал, скло, затонував його та прикрасив. Що з цього вийшло показують наші колеги із Суспільне Полтава

Опубликовано Суспільне Новини Пятница, 7 августа 2020 г.

Власне ж авто, зовні схоже на американський пікап, обійшлося Іллі в 8 тисяч доларів. Хлопець працював над ним з грудня 2019-го. 

Основою автівки став тридцятирічний мікроавтобус.

Коментар: “Заганяється мікроавтобус до гаража, повністю розбирається салон, витискається скло, повністю зрізається кузов. Тобто лишається одна платформа. І ми почали розробку з металопрофілю. Усе це за кресленнями наварювати, створювати макет”, – зазначив Ілля.

Довжина автомобіля становить майже шість метрів, а висота – майже два. За словами автора, розміри відповідають оригіналу американського електрокара.

Коментар: “Кузов повністю зроблено з листового металу та металопрофілю – фендери, двері. Усе скло з полікарбонату, тобто це оргскло. Але, на жаль, лобове скло «повело» від сонця, злізло тонування, тому довелося робити звичайне скло”, – додає винахідник.

Ілля також розповів, що двері в автівці автоматичні й виглядає вона майже як оригінальна.

Коментар: “Є тут невеликий електропакет і усі двері відчиняються з пульта. Ось так от. І так само інша сторона. По оптиці. Є й ближнє світло, є й дальнє. Це звичайні LED-стрічки. Не знаю, як вони світять, бо вночі ще не їздив, але вигляд – злий. Так само є стрічка згори. Вона більше декоративна. Теж, як в оригіналі”.

Всередині ж автомобіль не схожий на американський пікап.

Коментар: “Під капотом залишився стандартний двигун 2,5 літри. Турбований, дизельний. Динамік не надзвичайний, але трохи їде. Кондиціонера немає. Скло не відчиняється. Зрозуміло, що це купа заліза, ще й скло під кутом. Воно спрацьовує, як збільшувальна лупа. Тому всередині, наче в бані. Руль та педаль довелося переносити, тому що в мікроавтобусі була висока посадка. Якби ми лишили усе, як є, то руль був вище, ніж скло”, – додав полтавець.

Над автівкою Ілля ще буде працювати. Пізніше ж зареєструє автомобіль та їздитиме Полтавою.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: Скільки грошей потрібно для відновлення Донбасу – Офіс президента

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward