Як танення льодовиків вплине на Україну (карта)

event 17:18 Середа 01 Липня 2020 ПОДІЇ

У National Geographic показали, як вплине повне танення льодовиків на континенти та Україну.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У National Geographic повідомили, що Україна втратить в абсолютних показниках чи не найбільше території в Європі (не рахуючи європейської частини Росії).

Маленькі ж північноєвропейські країни – Нідерланди, Данія, Естонія – можуть зникнути практично зовсім. Середземноморські країни постраждають менше, бо вони більш гірські.

Також, зникне Атлантичний океан. Підуть під воду Флорида, все узбережжя Мексиканської затоки, а також такі міста, як Нью-Йорк, Чарльстон, Новий Орлеан та ряд інших.

За припущеннями вчених, пагорби Сан-Франциско у Каліфорнії перетворяться на скупчення островів.

Порівняно з іншими континентами, Африка втратить найменше суші, однак підвищення рівня моря може збільшити температуру повітря на планеті, що зробить життя в Африці неможливим. Єгипет, Олександрія і Каїр поглинуться водами Середземного моря.

Також, вчені повідомляють, що крижаний покрив Східної Антарктиди настільки значний (містить чотири п’ятих усього льоду на Землі), що може здатися неможливим його плавлення. Однак з підвищенням температури повітря на планеті інтенсивніше відбувається випаровування, що на Східній Антарктиді інтенсивно тане лід.

Джерело: сайт Всвіті

Читайте також: Коли скасують масковий режим: заява від МОЗ

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward