Як схуднути до Нового року: 3 ефективних методи в домашніх умовах

event 13:34 Вівторок 08 Грудня 2020 БЛОГ

Новий рік близько, але немає настрою через зайву вагу? Беріть на озброєння 3 ефективних методи дієти до Нового року 2021 для схуднення.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Редакція зібрала поради фахівців для тих, хто хоче схуднути до свят.

Що точно не можна робити

1. Голодувати

При голодуванні організм втрачає корисні речовини. А метаболізм, навпаки, уповільнюється – тобто схуднути стає неможливо. Не виснажуйте організм тривалим голодуванням – щойно ви почнете їсти, кілограми миттєво повернуться назад.

2. Сидіти на монодієтах

Зазвичай на монодієтах вживають гречку, кефір або овочі. При такому харчуванні організм не одержує поживних речовин. В тканинах починає затримуватися вода. Усе, що вдалося скинути на монодієті, негайно повернеться знову.

3. Вживати препарати для схуднення

Від чудодійних препаратів ви можете позбутися кілограмів, однак в результаті отримаєте гіповітаміноз, слабкість, погане самопочуття.

Які методи допоможуть схуднути в домашніх умовах

1. Інтервальне голодування

Такий режим харчування передбачає, що ви їсте тричі на день, з перервами по 4 години. Отже, ви вживаєте їжу протягом 8 годин, а в інший час – не їсте нічого. Такий режим інтервального голодування називається 8/16.

Під час прийомів їжі можна вживати все: і солодощі, і жирну їжу. Але треба дослухатися до потреб організму і давати йому те, чого він потребує. Також намагайтеся дотримуватися балансу білків, жирів і вуглеводів.

У перервах між прийомами їжі не можна влаштовувати перекуси. Дозволено вживати чай і каву без цукру й молока, чисту воду.

При такому харчуванні відбувається переварювання і видалення старих білків, а також знижується рівень інсуліну, від чого налагоджується метаболізм.

2. Знизити калорійність раціону

Для того, аби схуднути, потрібно зменшити калорійність своєї щоденної їжі на 20 відсотків.

Що допоможе знизити калорійність?

Відмовтеся від соусів, газованих напоїв – замініть їх на чисту воду. Вживайте не більше 300 грамів фруктів на день. Можна відмовитися від цукру на певний період. Пийте чай і каву без цукру, не їжте солодкого.

При розумному зниженні калорій вага почне поступово зменшуватися.

3. Кето дієта

Кетогенне харчування допомагає схуднути швидко та без голоду.

Суть цієї дієти полягає в повній відмові від вуглеводів. Натомість можна вживати білкові й жирні продукти: м’ясо, рибу, молочні продукти, овочі, яйця, горіхи, масло.

Ця дієта є дієвою через обмеження вуглеводів. Коли організму не вистачає вуглеводів, він починає розщеплювати жири.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Правильна дієта”: експерти розповіли, які продукти їсти для профілактики коронавірусу

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward