НОВИНИ

Як швидко висушити одяг, що промок

Восени нерідко буває, що ми потрапляємо під дощ чи мокрий сніг, які починаються несподівано, а парасольки нема. І тоді одяг намокає, псується. Як швидко висушити його?

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ  БАЙРАКТАР NEWS.

Перш за все, не кладіть на гарячу батарею чи інший нагрівальний прилад. У цьому випадку вовняна річ деформується, збіжиться. А якщо це хутро, то під впливом тепла воно стане ламким, пише prostowаy.

Тому оптимальний варіант для джинсів, светрів, легких курток – повісити на плечиках і пройтися по них феном, але не з гарячим!, а теплим або холодним повітрям. Влаштувавши такий собі протяг для мокрих речей, ви зможете швидше отримати позитивний результат.

Читайте також: Чи можна платити менше за комуналку під час відключень

Якщо потрібно висушити м’яке полотно, пухову хустку, в’язаний шарф, шапку, жилетку, то спочатку струсіть із них воду, потім замотайте в сухий і теплий махровий рушник, легенько віджимаючи. Поміняйте рушник на сухий і повторіть ще кілька разів, доки річ не висохне.

Коли ж намокло хутро, то перш за все паперовими серветками необхідно якнайшвидше позбутися вологи з ворсинок, щоб вона не промочила шкіру, бо тоді нижній шар буде зіпрівати й з’явиться запах. Повісьте виріб на плічка у добре провітрюваному місці при кімнатній температурі та час від часу акуратно розчісуйте хутро.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Якою буде погода 2 травня: прогноз синоптика

У четвер, 2 травня, в Україні буде сонячно та тепло. Про це повідомила синоптик Наталка…

9 години ago

Магнітні бурі в травні 2024: чотири найнебезпечніші періоди

Учені постійно спостерігають за Сонцем і попереджають населення про високу активність зірки. У дні спалахів…

10 години ago

Залякав, щоб мовчала: житель Дніпропетровщини розбещував 5-річну племінницю

Мешканець Синельниківського району Дніпропетровської області протягом пів року розбещував свою 5-річну племінницю. Чоловіка судитимуть. Про…

11 години ago

У Києві дівчина вистрибнула з балкона, впала на перехожого та вбила його

Стали відомі подробиці трагічної події у Києві 30 квітня на Троєщині. Про це повідомляє hromadske.…

11 години ago

Чи можна пекти паску у Страсну п’ятницю: прикмети та забобони

Страсна п'ятниця - день, коли Ісус Христос приніс себе в жертву за людські гріхи, у…

12 години ago

В Україні підрахували, скільки коштів принесло розблокування кордону з Польщею

Зняття блокади пунктів пропуску на кордоні з Польщею додатково збільшило надходження митних платежів і зборів…

12 години ago