НОВИНИ

Як швидко розморозити курку за 30 хвилин: 3 найкращі способи

Курка – відносно недорогий і корисний продукт, який часто зустрічається на столах українців. Багато господинь, купуючи м’ясо, морозять його про запас, щоб потім приготувати, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як розморозити курку в мікрохвильовці

Це найшвидший спосіб розморожування курки, яким часто користуються господині. Насправді, використання СВЧ-печі – це зручно, але не дуже корисно для м’яса. Якщо не дотримуватися технології, можна отримати шматок птиці, який буде наполовину замороженим, а наполовину відвареним. Крім того, нагрівання курки небезпечно – якщо її залишити при кімнатній температурі, а не готувати відразу, до птиці “підселяться” бактерії.

Є лише один правильний метод розморожування курки в мікрохвильовці:

  • поставити СВЧ-піч на мінімальну потужність;
  • покласти курку в тарілку і поставити в мікрохвильовку;
  • розморожуючи м’ясо, через кожні 2-3 хвилини перевертати його і перевіряти готовність.

Оптимальний час розморожування – 3 хвилини на кожні 400 гр м’яса.

Як розморозити курку в холодильнику

Другий варіант – використання холодильної камери для відтавання птиці. Вам достатньо просто покласти тушку або окремі частини птиці в глибоку миску і поставити її на нижню полицю холодильника. Враховуйте, що такий спосіб вимагає багато часу – вам знадобиться кілька годин для повного розморожування м’яса.

Читайте також: Чим підгодувати помідори, щоб розсада виросла за лічені дні: поради для дачників

Як розморозити курку у воді

Такий метод більш швидкий, ніж у варіанті з холодильником, тому його часто використовують господині, якщо шукають відповідь на питання про те, як правильно розморожувати птицю при відсутності часу. Покладіть курку в герметичний пакет і опустіть в миску, наповнену водою. Також можете набрати повну раковину холодної води і залишити курку там. Температура води повинна бути не нижче -4 градусів, інакше на птиці почнуть розмножуватися бактерії. Міняти воду потрібно кожні 30-40 хвилин, щоб вона залишалася холодною. Якщо ви не знаєте, скільки розморожується курка з морозилки таким чином, відповідаємо – від 1 до 3 годин.

Ні в якому разі не розморожуйте птицю на столі або за допомогою окропу. Такий спосіб валить м’ясо в зону ризику – температура буде занадто високою, і є ризик зараження небезпечними мікроорганізмами. Курка, розморожена так, небезпечна до вживання.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

3 години ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

5 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

6 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

6 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

6 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

7 години ago