НОВИНИ

Як приготувати сосиски в тісті вдома: смачні рецепти

Багато українців пам’ятають смак сосисок в тісті з дитинства – ароматні і рум’яні ласощі продавали в шкільних і студентських їдальнях. Знайти подібну випічку з “тим самим смаком” досить складно, але навіщо шукати, якщо можна зробити самостійно, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Рецепт сосиски в тісті на дріжджах

  • Борошно – 400 г
  • Вода – 250 мл
  • Масло вершкове – 50 г
  • Дріжджі сухі – 5 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сосиски – 10 шт.

Приготування:

У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.

Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.

Читайте також: Ідея для смачної вечері: морський окунь з цибулею порей

Сосиски в тісті смажені – простий рецепт

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Цукор – 2,5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Вода – 160 мл
  • Молоко – 160 мл
  • Олія соняшникова – 4 ст. л. (в тісто) + 200 мл (для смаження)
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки
  • Сосиски – 12-15 шт.

Приготування:

У мисці з’єднати тепле молоко, кип’ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.

Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося – начинка повинна бути теплою). Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.

Рецепт сосиски в тісті без дріжджів – листкове тісто

Листкове тісто – 500 г

Сосиски – 14-16 шт

Яйця – 1 шт

Приготування:

Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см. Ннарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин. 

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Укрпошта отримала ще 70 тисяч повісток для оповіщення військовозобов’язаних

Міноборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, які відправлені Укрпошті для оповіщення…

26 хв. ago

ДБР затримало керівницю МСЕК з Хмельниччини

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної…

56 хв. ago

Хто має право на дострокові пенсії за віком: просте пояснення

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області розповідає, що право на призначення дострокової пенсії за…

1 годину ago

7 культових детективів, які не дозволять вам відірватися від перегляду

Якщо ви вважаєте, що розслідування – це дуже серйозна справа, де немає місця для гумору,…

2 години ago

Як прибрати з килима волосся та шерсть без пилососа

Прекрасно, коли в домі є домашні тварини, але роботи з ними додається. Потрібно чистити килими…

2 години ago

Цілими і відразу на грядці: як посадити помідори під зиму

Традиційно розсаду помідорів вирощують навесні: спочатку її потрібно посіяти, потім пікірувати, загартувати і вчасно висадити,…

3 години ago