Як правильно подати скаргу на порушника закону про мову

event 16:00 Середа 10 Серпня 2022 ПОЛІТИКА
men4

З початку війни кількість звернень про порушення мовного закону збільшилася. Проте, більшість заявок оформлені неправильно, тому Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, як це зробити.

“На жаль, значна частина з них, що надходять електронною поштою, не містить достатньої для належного реагування інформації. Відсутність у зверненні даних про особу заявника, як того вимагає Закон, унеможливлює розгляд власне як звернення чи скарги. А відсутність інформації про особу порушника часто унеможливлюють комунікацію з порушником для усунення порушення та застосування передбачених Законом санкцій”.

Ось що треба вказати у заяві:

  • прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання особи, викладено суть скарги;
  • письмова скарга повинна бути підписана заявником із зазначенням дати;
  • в електронній скарзі також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявникові може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним; застосування підпису під час надсилання електронного звернення не вимагається.

Читайте також: Справжня мати путіна розповіла, хто його батько

Нагадуємо, що повідомити про порушення Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” можна на електронну скриньку: [email protected]

На зображенні може бути: текст «уповноважений захисту державной мови y скарзй на порушення права отримувати послуги державною мовою потрибно зазначити: особист дан. скаржника: призвище, ¡м'я, по батьков, мсце проживання ? суть скарги: який саме суб'ект/працвник суб'екта, коли, за якою адресою, яким чином порушив право скаржника докази на подтвердження (аудо-, вi̇деофайли, письмов свдчення очевидцв тощо) скарги подаються уповноваженому протягом 6 мсяцв 3 дня виявлення порушення»
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward