Категорії НОВИНИ

Як повернути себе в робочий режим на травневі?

Травень традиційно рахується місяцем вихідних, відгулів та відпусток. Цьогоріч до першотравневих свят додався Великдень, що припав на останні дні квітня. Сьогодні поговоримо, як повноцінно відпочити на святах та повернутися до робочого режиму.

Найтяжче, після серії свят та вихідних – повернення до робочого режиму. Однією з причин є – недостатній відпочинок або його відсутність взагалі. Психологи виділяють такі запоруки правильного відпочинку: зміна діяльності, зміна простору, зміна навантаження на функціональну систему.

Наступний фактор – мотивація включення в роботу. Зрозумійте, чи до вподоби вам та сфера діяльності в який ви зараз працюєте, навіщо ви це робите, наскільки це важливо. Відповіді на ці запитання допоможуть вам здобути мотивацію на дії та розставити правильні пріоритети.

Для ефективної праці потрібно розподіляти баланс інтелектуальної, емоційної і фізичної активності. Якщо протягом дня ви працюєте з великим об’ємом інформації, а після, продовжуєте займатись вживання нової кількості даних, навряд наступного ранку ви будете почуватись бадьоро.

Важливо поєднувати роботу та активний відпочинок. Якщо ви щодня добираєтесь до роботи на авто, спробуйте залишити його подалі, щоб мати додаткову фізичну активність протягом дня і проходити до 8000 кроків. Ця рухова активність є бажаною, так як з нею наш організм може добре функціонувати. Варто розбавляти сидячий спосіб життя, 15 хвилинна прогулянка під час обідньої перерви куди ефективніша, ніж поїздка в зал двічі на тиждень.

Потрібно прислухатись до свого організму та дотримуватися гігієни праці, щоб попередити вигорання, а не чекати, поки організм почне подавати сигнали про те, що все погано.

Читайте також: Що являє собою закон про мову?

 

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Хто не повинен йти в ТЦК з 18 травня: з якими хворобами не мобілізують

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію №10449, який набуде чинності з 18 травня…

31 секунда ago

Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів

На польсько-українському кордоні затримали мікроавтобус, у якому ховали 200 мобільних телефонів Про це повідомляє RegioNews…

31 хв. ago

У Миколаєві під час бійки чоловік зарізав двох людей: поліція затримала підозрюваного

42-річний житель Миколаєва затриманий за підозрою в умисному вбивстві. Про це повідомили у пресслужбі поліції…

1 годину ago

Полягли за мир та свободу: Рівненщина попрощалася з чотирма воїнами

На Рівненщині востаннє зустріли чотирьох захисників: Андрія Журбу, Андрія Нідзельського, Юрія Алаліна та Руслана Грицая.…

2 години ago

У Чернігові чоловік встромив ножа у шию сусіду через жінку

4 травня, близько 16-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення, що на вулиці Самоквасова чоловіка…

2 години ago

До України прибув Благодатний вогонь

До України прибув Благодатний вогонь із Єрусалима. Пізно вночі скаути доставили його в пункт пропуску…

3 години ago