НОВИНИ

Як перевірити якість сиру: 4 способи відрізнити підробку

Сир часто підробляють для здешевлення виробництва, або додають сумнівні інгредієнти, щоб продукт довше зберігався, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Ми розповімо, як розпізнати підроблений і неякісний сир самостійно.

Як визначити якість сиру за зовнішнім виглядом і ароматом

Натуральний сир повинен бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір. Перевірте запах сиру – якщо аромат молока дуже слабкий або відсутній, то продукт зроблений з сухого молока, а не натурального.

Як перевірити сир за допомогою йоду

Йод допоможе виявити крохмаль в складі сиру. Візьміть трохи сиру і капніть на нього пару крапель йоду. Зачекайте 5 хвилин. Якщо сир став синім або фіолетовим, то в нього додали крохмаль, а натуральний продукт буде жовтим або коричневим.

Як перевірити сир на натуральність в гарячій воді

Візьміть невелику грудку сиру і покладіть в окріп. Якщо сир повністю розплавився і перетворився в тягучу масу, а вода залишилася чистою, то перед вами якісний продукт. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці. Також про підробку свідчить жирна плівка на поверхні води.

Як дізнатися, чи є в сирі пальмова олія

Залиште грудку сиру при кімнатній температурі на півдня. Якщо сир пожовтів, але смак і запах не змінився, то в ньому є пальмові або інші рослинні олії. Якщо ж сир почав киснути і змінив запах – продукт натуральний.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

25 хв. ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

32 хв. ago

На Буковині судитимуть чоловіка, який підробив свідоцтва про народження трьох дітей для виїзду за кордон

Співробітники поліції довели причетність жителя Хмельниччини до підроблення та використання свідоцтв про народження дітей. За…

33 хв. ago

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

53 хв. ago

Свіжий та смачний салат з лососем за 20 хвилин: ідеально до Великоднього столу

Шукаєте ідею для швидкого, легкого та водночас ситного обіду або вечері? Цей салат з лососем…

1 годину ago

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

2 години ago