НОВИНИ

Як недорого відбілити пожовклу білизну: річ буде як нова

Навіть найдорожча і дуже якісна біла білизну жовтіє з часом. Відбілити таку річ можна в домашніх умовах, без шкоди для білизни і за допомогою дешевих засобів, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Що потрібно знати перед відбілюванням білизни

Перед пранням пошукайте ярличок на білизні і знайдіть інформацію про прання. Деякі речі не можна прати в машинці або замочувати в окропі. Якщо річ дорога і ручної роботи, то краще не експериментувати з відбілюванням, а віднести білизну в хімчистку.

Перед тим, як приступити до описаних нижче способів, спробуйте випрати річ звичайним відбілювачем з магазину. Краще купити кисневий відбілювач – він підходить для будь-якого виду тканин.

Як відбілити річ за допомогою нашатирного спирту

Візьміть 1 л гарячої води, розчиніть 3 столових ложки прального порошку з відбілюючим ефектом і 2 столових ложки нашатирю. Добре перемішайте. У цій суміші виперіть руками білизну, а потім замочіть на 2-3 години. Потім ще раз виперіть річ і обполосніть холодною проточною водою.

Як відбілити пожовклу білизну порошком, олією і содою

Спосіб підходить для бавовняної і лляної білизни, видаляє навіть дуже старі плями. У порожню каструлю всипте 250 г прального порошку, 4 ст.л. порошкового відбілювача і 1 ст. л. соди. Потім влийте 4 столових ложки олії. Залийте цю суміш 10 літрами окропу і покладіть білизну. Поставте на маленький вогонь на 20 хвилин, помішуючи. Потім залиште білизну в суміші на ніч і виперіть в машинці.

Як відбілити спідню білизну господарським милом і содою

Цей метод теж ефективний, але не підійде для синтетичних і делікатних тканин. Білизну намочіть і добре натріть господарським милом з усіх боків. Викладіть білизну в каструлю з 3 літрами теплої води. Всипте 3 столових ложки соди, перемішайте і залиште на 2 години. Потім поставте на маленький вогонь і варіть близько години. В кінці полощіть речі в теплій воді, поки вони не стануть чистими.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Укргідрометцентр попереджає про сильні заморозки: які області під ударом

Найближчі дві ночі в Україні будуть заморозки.  Про це попереджає Український гідрометцентр. "Вночі 9 та…

12 хв. ago

В Україні продовжили мобілізацію та дію воєнного стану

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та загальну мобілізацію в країні ще на 90 днів…

24 хв. ago

Міноборони опублікувало список посад, на які першочергово потрібні люди

Міноборони наразі має потребу у поповненні новими військовослужбовцями різних спеціальностей, переважно у ті частини, які…

47 хв. ago

Компанія AstraZeneca вилучає свою вакцину проти Covid-19 по всьому світу: у чому причина

Компанія AstraZeneca ініціює вилучення своєї вакцини проти коронавірусу в усьому світі.  Про це повідомляє Reuters. …

1 годину ago

2,13 проміле алкоголю: у Рівному патрульні посеред дня зупинили нетверезого водія таксі

Патрулюючи на вулиці Євгена Коновальця у Рівному, інспектори зупинили водія транспортного засобу Opel, який порушив…

2 години ago

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям

У зв’язку з прийняттям загалом закону про мобілізацію в Україні було затверджено відповідні правила вручення…

2 години ago