НОВИНИ

Як клеїти наклейки на яйця: впораєтеся за 5 хвилин

Великдень 2023 – свято Воскресіння Господнього, на яке щороку чекають всі українці. Напередодні торжества потрібно не тільки з’ясувати, як спекти паску, але і як клеїти наклейки на яйця великодні, і чим прикрашати один з головних атрибутів свята, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Наклейки на яйця великодні – що потрібно купити

Перед тим, як починати традиційний обряд підготовки яєць, важливо не забути обзавестися допоміжними (і головними) складовими. Перевірте, чи є у вас:

  • півтора-два літри води;
  • сотейник;
  • яйця білого кольору;
  • 0.5 ч. л солі;
  • наклейки на яйця.

Будьте уважні – після того, як Великдень пройде, шкаралупу з наклейками, де зображені лики святих, не можна викидати. Православна церква впевнена, що це – гріх, тому зберіть її і віднесіть в храм, де відходи утилізують правильно.

Читайте також: Коли пекти паску і фарбувати яйця: найкращі дні

Як клеїти наклейки на яйця великодні – інструкція

Спочатку вам потрібно відварити головний атрибут свята. Закип’ятіть профільтровану воду, злегка підсоліть її, а коли закипить, викладіть в сотейник яйця, вимиті під проточною водою. Варіть їх 3-4 хвилини, потім охолодіть під струменем води і просушіть шкаралупу. Воду з-під яєць не виливайте – вона стане в нагоді пізніше.

Візьміть ножиці і розріжте стрічку на кілька наклейок. Тримаючи одну наклейку в руці, іншою просовуйте яйце всередину так, щоб зображення виявилося на середині курячого продукту. Поставте сотейник з водою, в якій варилися яйця, на вогонь і підігрійте її. Опустіть символ свята в окріп на 10 секунд, а потім відразу витягніть. Такий легкий трюк виконайте з усіма яйцями, а в кінці залиште їх сушитися на паперовому рушнику.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

До 2050 року дві третини м’яса та молочних продуктів альтернативні продукти

До 2050 року альтернативні білки можуть витіснити дві третини м’яса та молочних продуктів у Європі. …

12 хв. ago

Мін’юст назвав кількість в’язнів, які погодилися вийти з тюрми на фронт

Майже 5 тисяч засуджених погодилися із ухваленням закону про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на…

31 хв. ago

В Україні розпочали серійне виробництво FPV-дронів із самонаведенням

Один з найбільших виробників дронів в Україні Vyriy Drone почав серійно виробляти FPV-дрони із самонаведенням. …

54 хв. ago

Які підроблені продукти ми купуємо в магазині щодня та як їх відрізнити від справжніх

Так, шахраї не стоять на місці і постійно вдосконалюють свої методи, щоб обдурити споживачів і…

1 годину ago

У Рівному жінка вкрала сумку, в якій було 100 тисяч гривень

15 травня до поліції надійшло повідомлення 42-річної підприємиці, що із її торговельного кіоску на вулиці…

2 години ago

Рівненщина у жалобі: у різних куточках області попрощалися з шістьма Героями

Рівненщина попрощалася з Героями: Петром Магрелом з Сарненської громади, Ігорем Бозинчуком – з Шпанівської, Володимиром…

2 години ago