Як їжа впливає на швидкість сп’яніння — поради лікарів

event 21:05 Середа 30 Грудня 2020 ПОДІЇ

Алкоголь натщесерце може спричинити подразнення, що призводить до кислотного рефлюксу та печії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Алкоголь та їжа: як правильно закушувати? Що прискорює дію алкоголю, а що може сповільнювати? З наближенням новорічних свят ці питання набувають актуальності. 

Білок і корисні жири.

Коментар:Їжа здатна впливати на швидкість сп’яніння. Чим більше ви їсте, тим повільніше алкоголь поглинається тканинами шлунку та потрапляє у кров, Коли ви п’єте натщесерце, то п’янієте швидше, ніж коли вживаєте таку ж кількість алкоголю з їжею“, — пояснює директор Національного інституту з питань вживання алкоголю та алкоголізму Джордж Ф. Куф. 

Попри те, що будь-яка їжа буде корисною, найкраще протидіють швидкій абсорбції алкоголю білкові та жирні продукти. Канапки з вареним яйцем та лососем, куряча відбивна з овочевим салатом, заправленим оливковою олією.

Непогано: фрукти та овочі. Фрукти й овочі (особливо овочі!) корисні для нашого здоров’я в цілому. Але вони можуть бути особливо важливими, якщо ви плануєте насолодитися дорослими напоями.

Коментар: У першу чергу тому, що ці поживні продукти забезпечують організм антиоксиданти та вітамінами, а також містять таку необхідну перед вживанням алкоголю воду“, — доктор Куф.

Огірки, селера та кавун — найкращий вибір.

Дуже добре: вода. Щоб ви не пили — вино чи більш міцні напої — випивайте між келихами склянку води. Це дасть змогу уникнути похмілля та інших прикрих наслідків зневоднення.

Не можна: шоколад, помідори та спеції.

Алкоголь натщесерце може спричинити подразнення, що призводить до кислотного рефлюксу та печії. Шоколад, содовмісні продукти, смажена їжа, помідори і деякі приправи також можуть бути подразниками, які посилюють рефлюкс, і у поєднанні з алкоголем дають подвійний ефект.

І ще раз ні: сіль

Набряки — не єдиний потенційний наслідок вживання солоної їжі. Після солоного хочеться пити, і на вечірці або застіллі під руку не завжди потрапляє вода. 

Джерело: сайт Живи активно

Читайте також: МОЗ закупить китайську вакцину Sinovac проти COVID-19, яку ще не протестували до кінця

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward