Як голосували хворі на COVID-19 у лікарнях та на самоізоляції (відео)

event 11:05 Понеділок 26 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Журналісти з’ясували, як відбувався процес голосування під час ізоляції через COVID-19 в різних областях України.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Цього року місцеві вибори в Україні пройшли в особливих умовах – умовах пандемії COVID-19, яка скувала весь світ. Проте усі виборці рівні у правах, тому українці, які підхопили коронавірус, теж мали змогу віддати свій голос на місцевих виборах.

Для того, щоб проголосувати перебуваючи на самоізоляції, інфікований коронавірусом повинен був зателефонувати сімейному лікареві, який готував виписку з медичної карти хворого, в такому разі члени комісії мали прийти б додому.

А пацієнти, які хворіють на COVID-19 та перебувають у лікарні, мали змогу проголосувати безпосередньо там – до лікарень приїжджали мобільні бригади.

Як організували вибори для пацієнтів з коронавірусом

Спецдільниці на Буковині. До пацієнтів Чернівецької міської лікарні №1 члени дільниці заходили до пацієнтів у захисних костюмах. 

https://youtu.be/LLnyghlrZCg

Імпровізовані кабінки для хворих на Донеччині. Дільниця в Багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування – єдина спеціальна в Бахмутській ОТГ. Вона розрахована саме на виборців, які зараз лікуються. Приміщення основної дільниці — це коридор.

Імпровізовані кабінки для голосування в Бахмутській лікарні / фото Вільне Радіо
Імпровізовані кабінки для голосування в Бахмутській лікарні / фото Вільне Радіо

Для виборців облаштували імпровізовану кабінку – на стійки для крапельниць накинули простирадла, а замість стола для заповнення бюлетенів поставили приліжкову тумбочку.

В Одесі та Харкові до хворих члени комісії приїжджали додому. Відповідне фото і відео опублікували в місцевому Telegram-каналі Веха Харьков. На записі видно, що до хворих з COVID-19 приїхали двоє людей у супроводі правоохоронців. З собою вони мали переносні урни для голосування. 

Члени виборчої комісії були у захисних костюмах.

Втім, були випадки, коли працівники деяких виборчих комісій відмовлялися працювати на спеціальних дільницях. Тож, десятки лікарень залишилися без виборчкомів на виборах в Україні, – про це повідомила голова правління громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Також на дільницях ЦВК організувала окремі кабінки для виборців із симптомами грипу.

Пацієнти лікарень голосували безпосередньо у медзакладі / фото Вільне Радіо
Пацієнти лікарень голосували безпосередньо у медзакладі / фото Вільне Радіо

Варто зазначити, що в умовах пандемії коронавірусу вибори в Україні проходили під особливим контролем і з дотриманням заходів безпеки. Так, на дільницях всі виборці мали перебувати в захисних масках, також бажано було мати власну ручку. Правоохоронці впускали і людей без маски, але на них складатимуть протоколи. Крім того, усім виборцям перед входом на дільницю виміряли температуру.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “Хто потрапив у “червону” зону?”: на Рівненщині оновили карантинне зонування

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward