Як буде проходити голосування під час пандемії: відповідь експерта

event 11:33 Вівторок 08 Вересня 2020 ПОДІЇ

Експертка розповіла, як організувати голосування під час пандемії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зараз в Україні немає чіткого механізму проведення виборів у період пандемії. Щоб не допустити зриву виборчої кампанії координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська пропонує проводити тестування на коронавірус членам комісій, у тому числі і тим, хто не має симптомів.

Коментар: Можливо, їх легше та дешевше державі тестувати, ніж в останні дні проводити перезавантаження комісій, йти на зрив голосування. Є система виїзного організованого тестування, яка зараз доступна тільки в приватних клініках, можливо, її потрібно забронювати для членів комісій і робити вже зараз розрахунки і виділяти кошти на ці потенційні витрати“, – сказала Айвазовська.

Вона зазначила необхідність розробки алгоритмів реагування на спалах коронавірусу в комісіях. Найбільшою зоною ризику є три дні перед голосуванням і кілька днів після нього.

Коментар: Якщо налякати членів комісії тим, що захворіли їх колеги, не маючи навіть доказів і результатів тестування, але пустити цю чутку, то спрацює інстинкт самозбереження. Людина не прийде на роботу в комісію, буде імітувати якісь симптоми. Або партії і самі можуть зловживати неперевіреною інформацією“, – додала Айвазовська.

Джерело: сайт РБК

Читайте також: Коли до України повернеться спекотна погода – відповідь синоптика

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward