НОВИНИ

Як акуратно відокремити жовток від білка: 6 простих способів

Уміння розділяти яєчні білки і жовтки хоч раз знадобиться будь-якому кулінарові. Багато рецептів вимагають використання тільки однієї частини яйця, пише Уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Половинки шкаралупи

Найпростіший, але не дуже надійний спосіб – розбити яйце на дві частини і поступово переливати жовток з однієї половину в іншу. Білок стікає вниз в підготовлений посуд, а жовток залишається в шкаралупі. Високий ризик пошкодити цілісність жовтка краєм шкаралупи.

Пляшка

Якщо жовток не дуже великий, то відокремити його від білка можна за допомогою порожньої пляшки. Стисніть пляшку і піднесіть горлечко до жовтка. Жовток легко втягується всередину пляшки, а білок залишається цілим. Потім жовток можна легко видавити в окрему миску.

Часник

Цей спосіб став популярним в інтернеті зовсім недавно. За допомогою часнику відокремити жовток можна голими руками. Розбийте яйце в миску. Змастіть пальці зубчиком очищеного часнику. Акуратно візьміть пальцями жовток і перекладіть в окрему миску. Завдяки часнику жовток липне до пальців і не розривається. Спосіб краще працює з холодними яйцями прямо з холодильника.

Лійка

Візьміть кулінарну лійку і поставте над мискою. У лійку розбийте яйце і злегка струсіть. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться в лійці.

Сито

Спосіб добре підходить для свіжих яєць. Краще використовувати сито з великими отворами. Розбийте яйце в сито і злегка струсіть посуд. Білок протече крізь сито, а жовток залишиться всередині. Спосіб може не спрацювати, якщо попалося яйце з щільним білком.

Спеціальна ложка

Люди, які часто відокремлюють білки з жовтками, можуть купити спеціальний прилад – ложку для відділення білка. Такий недорогий і невеликий гаджет дозволить завжди відокремлювати жовтки акуратно.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

В Україну йдуть заморозки: синоптик розповів, якою буде погода на вихідних

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

29 хв. ago

Гороскоп на 4 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 4 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього дня чекає…

3 години ago

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

15 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

15 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

15 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

15 години ago