НОВИНИ

“І це не маршрутки”: де найімовірніше можна заразитися коронавірусом

Голландські вчені з’ясували, де з більшою ймовірністю люди ризикують заразитися коронавірусом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На їхню думку, людина швидше за все заразиться COVID-19 в ліфті. Краплі вірусу можуть зберігатися в кабіні ліфта від зараженої людини до 30 хвилин. 

Фахівці відзначають, що найбільше крапель з вірусом виділяється, коли людина кашляє або голосно розмовляє. Крихітні аерозольні краплі не осідають відразу на землю, а затримуються в повітрі. Це з’ясувалося в ході експерименту. Вчені розпилювали в ліфті аерозолі, а двері були відкриті тільки 20% часу. Після цього за допомогою лазерного світла фахівці перевірили і з’ясували, що потрібно близько 25 хвилин, перш ніж кількість аерозольних крапель впаде в 100 разів.

Таким чином, користувачі ліфтів можуть вдихнути від декількох десятків до декількох тисяч частинок COVID-19 за хвилину в кабіні ліфту середнього розміру після того, як інфікована людина заговорила або кашлянула там за кілька хвилин до цього.

Експерти настійно рекомендують в кабіну ліфта заходити в захисній масці і рукавичках. Також не рекомендується розмовляти при користуванні ліфтом.

Джерело: сайт РБК

Читайте також: У МОЗ розповіли, що робити у разі симптомів COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Індексі свободи преси Україна показала колосальний ріст – RSF

У Індексі свободи преси за 2024 рік Україна піднялася на 18 позицій – з 79…

22 хв. ago

Коли краще садити картоплю в травні: названо сприятливі дні

Городники нерідко звертаються за порадою до місячного календаря під час посадки різних культур. Картопля не…

43 хв. ago

Олігарху Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. …

1 годину ago

У Міноборони назвали скільки доплачуватимуть важкопораненим військовим

Військовослужбовці, які отримали важкі поранення (контузії, травми та каліцтва) під час захисту Батьківщини та перебувають…

1 годину ago

В Україні зупини розгляд майже 11 тис. злочинів через мобілізацію обвинувачених: інфографіка

В Україні зупинили розгляд 11 тис. кримінальних справ через добровільну мобілізацію підозрюваних.  Про це йдеться…

2 години ago

Яка погода чекає на українців у Провідну неділю: прогноз синоптика

До України прийшло похолодання, зокрема, сьогодні температура у більшості областей коливатиметься в межах +13...+18 градусів.…

2 години ago