НОВИНИ

Гуманітарні коридори в Маріуполі і Волновасі: скільки людей евакуюють

5 березня в Донецькій області організують гуманітарні коридори у міста Маріуполь і Волноваха. Частину населення міст евакуюють, а також доставлять продукти харчування та медикаменти, пише Уніан.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла як діятимуть гуманітарні коридори і скільки людей можна вивезти. 

Гуманітарні коридори в Маріуполь і Волноваху відкриються з 9:00. Посередником буде організація “Червоний хрест”, вона також гарантує режим припинення вогню. Готовність провести гуманітарний коридор підтвердила РФ.

Маршрут евакуації та доставки гуманітарного вантажу в Маріуполь: Маріуполь-Микільське-Розівка-Більмак-Пологи-Оріхів-Запоріжжя. Планується вивезти близько 200 тисяч осіб.

Маршрут гуманітарного коридору з Волновахи: Волноваха-Валер’янівка-Новоандріївка-Кирилівка-Вугледар-Покровськ-Запоріжжя.

Точки збору – центральні площі Волновахи та Маріуполя. “Червоний хрест” очолить колони, які рухатимуться маршрутами коридорів.

Ірина Верещук подякувала всім волонтерам, які домоглися організації гуманітарних коридорів. Вона також попросила війська РФ дотримуватися режиму припинення вогню і дозволити евакуювати людей, адже за цим спостерігає весь світ.

Читайте також: Загальні бойові втрати ворога станом на 5 березня

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

У Житомирі викрили трьох викладачів ліцею, які поширювали кремлівську пропаганду

У Житомирі СБУ викрила трьох викладачів професійного ліцею на поширенні антиукраїнській агітації. Про це повідомляє…

4 хв. ago

Цього року раніше: коли буде останній дзвоник 2024

Останній дзвоник в Україні 2024 року пройде в умовах війни. Через військові дії школи, згідно…

34 хв. ago

Головні серіали травня 2024: “Темна матерія”, “Доктор Хто”, “Бріджертони” і не тільки

У травні серіальних фанатів порадують кілька цікавих прем'єр. Серед них – бізнес-драма "Справжній чоловік", психологічний…

1 годину ago

Незвичайні лайфхаки для дому: 5 порад, про які ви не знали

Хто з нас не мріє про затишний, чистий та комфортний будинок? Проте, не завжди вистачає…

2 години ago

Солодкі та мініатюрні: секрети вирощування помідорів черрі

Помідори черрі - це не просто смачна та корисна закуска, але й справжня окраса будь-якого…

2 години ago

Чи можна пити каву на голодний шлунок: поради лікарів

Багато людей починають свій день з чашки ароматної кави. Це не лише смачно, але й…

3 години ago