“Грибок та тріщини на стінах”: амбулаторія в Квасилові знаходиться в аварійному стані

event 11:52 Вівторок 23 Лютого 2021 РІВНЕ

Квасилівська амбулаторія потребує ремонту. Зокрема необхідно ремонтувати дах, стіни та побудувати пандус. Переносити амбулаторію в інше приміщення наразі не планують.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Квасилівська амбулаторія тепер на балансі Центру ПМСД “Центральний”. Представники медичної комісії приїхали в заклад, аби оцінити його стан.

Коментар: “Якщо чесно, я вражений безгосподарністю, з якою поставилися до приміщення. Приміщення – в жахливому стані, послуги надаються нашим громадянам в неналежних умовах, і з цим потрібно терміново щось робити. Квасилівчани мають отримувати абсолютно рівнозначні медичні послуги, що і рівняни. Тобто, не повинно бути різниці в якості, доступності”, – стверджує Сергій Рибачок, член постійної Комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства. 

Ігор Наумець, який упродовж двох місяців виконує обов’язки завідуючого Квасилівською амбулаторією, каже, що приміщення потребує  термінового ремонту: “Першочергове завдання зараз – це ремонт покрівлі, це утеплення, тобто, нові вікна, це зведення пандусів і ремонт вхідних дверей. І основне – розведення потоків пацієнтів на 2 окремі входи”

Він додає, що заклад може залишитися без фінансування, якщо не виконати ряд вимог від Національної служби здоров’я України.

Голова комісії з питань охорони здоров’я Юрій Осипчук стверджує, що переносити приміщення наразі не будуть, проте докладуть зусиль аби максимально оптимізувати та покращити функції цієї амбулаторії.

Що планують змінити в амбулаторії представлять вже на наступному засіданні медичної комісії. Шукатимуть на це кошти з місцевого цьогорічного бюджету.

Джерело: сайт ITVMG

Читайте також: Стало відомо, скільки дітей у Рівному чекають усиновлення

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward