НОВИНИ

Головний санітарний лікар Рівненщини назвав місця, де COVID-19 найбільш агресивний

На свіжому повітрі вірус не такий страшний, там швидко зменшується концентрація частинок. Значно агресивніший вірус у закритих приміщеннях.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:У різних приміщеннях Covid-19 поводиться по-різному. Значно збільшується ризик зараження під час перебування у погано провітрюваних приміщеннях та протягом тривалого часу. Адже концентрація вірусних частинок накопичується в повітрі. Тому якщо знаходитися більше кількох хвилин поблизу зараженої людини — відсоток зараження зростає“, — розповів головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов.

Роман Сафонов навів дані епідеміологічного дослідження, відповідно до якого близько третини (30%) спалахів коронавірусу поширюються в родині та між друзями. Незалежно від того, чи люди дотримуються безпечної дистанції, якщо вони проводять більшість часу разом, є велика ймовірність захворіти.

Чверть кількості заражень складають кафе, бари, караоке, ресторани та інші заклади дозвілля. Люди там проводять тривалий час, не користуються масками, а самі приміщення зазвичай мають невелику площу та недостатню вентиляцію. Найбільша небезпека — у вихідні, коли люди проводять більше часу в таких закладах, ніж у будні, тим самим маючи більші шанси підхопити вірус.

Коментар:Звичайно, ризик зараження падає в рази, якщо люди використовують маски для обличчя, дезінфікують руки, скорочують час перебування у закладах та постійно провітрюють приміщення. Це ключові фактори контролю над ситуацією“, — наголосив Роман Сафонов.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: Чи штрафуватимуть людей без масок на зупинках Рівненщини

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Кабмін призначив тимчасових очільників Мінагрополітики та Мінінфраструктури

Кабінет Міністрів на засіданні 14 травня призначив тимчасових очільників Міністерства аграрної політики та продовольства і…

7 хв. ago

Чому жовтіє листя огірків: названо причини

Зміна кольору листків сигналізують про те, що рослині не вистачає певних речовин для життя. Коли…

28 хв. ago

Гороскоп на 15 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього…

43 хв. ago

Коли в Україну прийде потепління: синоптикиня назвала дату

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха спрогнозувала,коли в Україні потепліє. За прогнозом, яким вона поділилася з NV,…

59 хв. ago

У Львові маршрутка збила 11-річного хлопчика: дитину госпіталізували

У Львові маршрутний автобус збив 11-річного пішохода. Аварія сталася вчора, 13 травня. Дитину доставили до…

1 годину ago

Стали відомі деталі майбутньої безпекової угоди між Україною та ЄС

Майбутня безпекова угода між Євросоюзом і Україною фіксує форми допомоги у сфері безпеки та оборони,…

2 години ago