Годинник на фасаді Рівненської філармонії знову запрацює

event 16:25 П’ятниця 31 Липня 2020 РІВНЕ

Годинник не просто відновлять і приведуть у робочий стан, але й запрацює він по-новому і з цікавинками. Так, через спеціальний механізм хронометр кожні пів години звучатиме класичною музикою, а кожні чверть години – куранти нагадуватимуть рівнянам про час. А ось вечорами, годинник на фасаді Органного залу радуватиме око яскравою підсвіткою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Свого часу, кліматичні фактори пошкодили механізм і часомір на будівлі перестав працювати. Однак, майстри обіцяють, що під час реставрації годинника фактори погоди будуть враховані та механізм захистять від зовнішнього впливу.

Усі витрати на ремонт годинника взяв на себе голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

Коментар:Будинок обласної філармонії – це перлина Рівного. Це одна з найгарніших будівель міста. Сьогодні ми робимо подарунок усім рівнянам – ми реставруємо баштовий годинник обласної філармонії. Годинниковий майстер мене запевнив, що уже до Дня міста цей годинник працюватиме. Крім того цей годинник буде музичним і стане справжньою окрасою Рівного“, – розповідає Віктор Шакирзян.

Віктор Шакирзян

Відновлюватимуть роботу хронометра у декілька етапів: підготовчий, очисний, реставраційний, а потім повна збірка і запуск. Планується, що вже у серпні цього року рівняни зможуть побачити та почути оновлений годинник Органного залу.

Рівненський Зал камерної та органної музики славиться серед мешканців та гостей міста своїми концертами. А орган, який знаходиться у Рівненській філармонії – особливий, адже на ньому можна виконати практично усі твори світової органної музики.

Джерело: сайт Рівняни

Читайте також: Росія збирається офіційно постачати зброю на Донбас

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward