НОВИНИ

Генпрокурор Польщі вимагає заборонити Комуністичну партію

Генеральний прокурор Польщі Збігнєв Зьобро подав до Конституційного суду клопотання про делегалізацію польської Комуністичної партії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зьобро хоче, щоб суд підтвердив невідповідність Конституції цілей  діяльності Компартії Польщі.

Коментар: Заходи в цьому відношенні були прийняті на прохання фізичних осіб. У листах, що надійшли в прокуратуру, вони вказують, що Комуністична партія Польщі, серед іншого, посилається у своїй програмі і діях на тоталітарні методи і практики роботи комунізму, що суперечить Конституції Республіки Польща“, – йдеться в клопотанні генпрокурора.

Як зазначається, відповідно до ст.13 Конституції “заборонено існування політичних партій та інших організацій, що посилаються у своїх програмах на тоталітарні методи і практики дій нацизму, фашизму і комунізму”.

Коментар:Заборонено також існування політичних партій, чия програма або діяльність передбачає або допускає расову і національну ненависть, застосування насильства з метою отримання влади або впливу на політику держави“, – йдеться в клопотанні.

На думку генпрокурора, члени Компартії Польщі ставлять під сумнів демократичний порядок у країні.

За даними прокуратури, члени партії “прямо закликають провести революцію за зразком Жовтневої революції в Росії, після якої владу захопили більшовики. Мета полягає не тільки в захопленні влади, але і в  націоналізації та колективізації, здійснюваної під примусом”.

Генпрокурор вважає, що діяльність Компартії в Польщі має бути зупинена.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Повний перелік обмежень локдауну буде відомий у середу – Шмигаль

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Полезные сайты для изучения английского: какие ресурсы помогут в самостоятельном обучении

Не каждый может позволить себе профессионального репетитора, который поможет максимально быстро освоить английский язык. Многие…

5 хв. ago

Як поєднати жовту сукню з аксесуарами для ідеального вечірнього луку

Жовта сукня – це сміливий і яскравий вибір, що вимагає ретельного підбору аксесуарів для створення…

19 хв. ago

Львів’янин видурив в українки в Дубаї понад 36 тис. грн через оголошення про обмін валют

28-річний львів’янин, використовуючи фейкові облікові записи, видурив в українки, яка перебувала за кордоном, понад 36…

24 хв. ago

Використання Telegram обмежать для влади й військових

Telegram потрапив під обмеження в органах державної влади, військових формуваннях і на об’єктах критичної інфраструктури…

55 хв. ago

Стало відомо, хто отримає перші повістки від «Укрпошти»

Повістки, які згенеровані в електронному реєстрі, вже почали розсилати військовозобов’язаним через "Укрпошту". Відомо, що від…

1 годину ago

У Рівному створять дендрологічний парк

Рівненська обласна рада проголосувала за створення у Рівному дендрологічного парку місцевого значення.  Про це повідомив…

2 години ago